'Varlık'a talep yok Kayıtlı olmayan

Güncelleme Tarihi:

Varlıka talep yok Kayıtlı olmayan
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2009 00:00

Kayıtlı olmayan kıymetlerin ekonomiye kazandırılması amacıyla uygulanan, kamuoyunda "Varlık Barışı" olarak bilinen 5811 sayılı yasaya İzmirli yatırımcı ilgi göstermedi.

İZMİR Vergi Dairesi Başkanı Dr. Mustafa Bulut, Varlık Barışı kapsamında İzmir'de sadece bir mükellefin başvurduğunu belirtti. Yurtdışında ya da yurtiçinde kayıtlı olmayan kıymetlerin ekonomiye kazandırılması amacıyla uygulanan, kamuoyunda Varlık Barışı olarak bilinen 5811 Sayılı Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması Hakkında Kanun, İzmir'de ilgi görmedi. Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy'un Türkiye genelinde müracaat sayısının çok memnun edici olmadığını açıklamasının ardından, İzmir Vergi Dairesi Başkanı Dr. Mustafa Bulut da, İzmir Ticaret Odası'nda yaptığı katıldığı toplantıda yasayı anlattı, rakam verdi.

Kayıt altına alınacak

3 Mart'ta süresi dolacak uygulamaya şu ana kadar gerekli ilginin olmadığını ifade eden Bulut, "Rakamlar ortada. İzmirli mükelleflerden sadece bir tanesi bu yasa kapsamında başvurdu. Gelir İdaresi tanıtım amacıyla çaba içine girdi. Rakamların iyi olmaması, bundan sonra iyi olmayacağı anlamına gelmiyor. Turkish tarzı bu. Hep son ana kadar bekleriz" dedi. Varlık Barışı'nın devlet ve mükellef olmak üzere iki açıdan önemine dikkat çeken Bulut, "Devlet açısından önemi, yurtiçi ve yurtdışında kayıtaltında olmayanlar kayda alınacak. Mükellefler de indirimli vergi olanaklarından yararlanacak" dedi.

SİS PERDESİ

Küresel krize de dikkat çeken Bulut, "Bir sis perdesi var. Mükelleflerimiz biraz daha günü kurtarma çabasında. Tekrar eski canlı ekonomik aktiviteleri devam ettireceğimize inanıyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!