Vali Kıraç,"Bilmeden açıklamam"

Güncelleme Tarihi:

Vali Kıraç,Bilmeden açıklamam
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2012 00:00

İZMİR’in kurtuluş törenleriyle ilgili toplantı tutanağının Büyükşehir Belediyesi temsilcisine 10 Eylül’de imzalattırıldığı iddiasıyla başlayan tartışma sürüyor.

Haberin Devamı

Vali Cahit Kıraç, önceki gün tutanağın 10 Eylül’de imzalanmadığını açıkladı. Buna karşın Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önceki akşam TV 8’deki bir haber programına katıldı, toplantıya katılan belediye görevlisinin imzasını 10 Eylül’de attığını yineledi, “Valilikten getiren kişinin adı da var. Telefonla arıyorlar. Mutlaka imzalanması gerektiğini söylüyorlar. İmzalandıktan sonra tutanak, AK Parti tarafından basın mensuplarına veriliyor” dedi.

Görüntü kayıtları

Kocaoğlu, bunu kanıtlayabileceklerini belirterek, “Getiren kişinin güvenlik kamerasında görüntüleri var. Saat kaçta gelip, kaçta ayrıldığı yer alıyor. Bana göre valilikte bu evrak tutulmamış veya imzalattırılmamış” diye konuştu.
Kocaoğlu, bayrak çekilme seremonisinin olmadığı tören programına şerh koymalarının mümkün olmadığını belirterek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

Valiliğin uyması normal

“Valiliğin bakanlık genelgesini uygulaması çok normal. Biz de devlet terbiyesi aldık. Karara uyduk. Ben belediye başkanıyım. Ben kalkıp da valilik makamının kararına ‘hayır ben hükümet konağının kapısına geleceğim. Bayrak çekeceğim’ diyebilir miyim? Seçilmiş bir insanım. Devlet terbiyesiyle yetiştim. İzmir Büyükşehir Belediyesi en önemli devlet kurumlarındandır. Bunun başındaki insan valiliğin bu kararına karşı şerh koyuyorum der mi” dedi.

Başka sorun yok mu

İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, 12 Ekim’deki, “Konuşan Kitap Şenliği” ile ilgili olarak Türk Telekom’la imzalanan sponsorluk protokolü töreninde gazetecilerin bayrak krizine ilişkin sorularını yanıtladı. Açıklamasının net olduğunu belirten Kıraç, şunları söyledi:
“Kardeşim bakın ben İzmir valisiyim, bilmeden açıklamam. Bilgi nettir, farklı bir şey diyemem. Ne kamera kaydı varmış? Evraklar bizde, toplantı yapan biziz. Net bir şekilde söylüyorum. Toplantı yapılmıştır, gereği de icra edilmiştir. Ben İzmir valisiyim sizlere açıklama yapıyorum. Siz bu açıklamaları bu işin ev sahibi olarak alıp, ona göre değerlendirmelisiniz. İzmir’in çok önemli sorunları var, bence onlarla uğraşın. Bayrak indi kalktı. Başka sorunu mu yok İzmir’in.”

Haberin Devamı

İkinci toplantınınmış

Kıraç, görevlilerin kendisine getirdiği bilgi üzerine yeniden gazetecilerin yanına gelerek, şöyle konuştu:
“Bir bilgi aldım. Türk Yıldızları gösteri yaptı biliyorsunuz. O Türk Yıldızları ilk ana programda yer almamış. Sonradan eklemişler. İmzalanan evrak oymuş. Ek bu evrak. Protokol ek olan evrak. Kutlama komitesinin aldığı kararda Türk Yıldızları gösterisi yer almıyordu. Türk Yıldızları’ndan talep gelince 7 Ağustos 2012 günü ikinci bir toplantı yapılmış. O toplantıda Büyükşehir Belediyesi temsilcisi gitmiş. İmzalatılan evrak odur.”
Kıraç, sorunla ilgili Kocaoğlu ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin soruya ise, “Her gün görüşüyoruz Kocaoğlu ile. Ben bu şehrin valisiyim o da belediye başkanı. Sizinle konuştuğum konuyu neden onunla da konuşmayayım” yanıtını verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!