Vali eşine doktor tahsisi kızdırdı

Güncelleme Tarihi:

Vali eşine doktor tahsisi kızdırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2009 00:00

Cumhuriyet Bayramı’nda ADD ve Eğitim- İş’in korteje katılmasına izin vermediği için eleştirilen Denizli Valisi Yavuz Erkmen, bu kez eşinin katıldığı bir gezi yüzünden sıkıntıya girdi.

Haberin Devamı

DENİZLİ Valisi’nin eşi Nevhilal Erkmen’in bir ilçeye yapacağı gezi için İl Sağlık Müdürlüğü’nce iki doktor görevlendirilmesi ortalığı karıştırdı. Vali Erkmen’in eşi Nevhilal Erkmen’in geçen pazartesi günü, Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım ile Beyağaç İlçesi’ne yaptığı ziyaret için İl Sağlık Müdürlüğü’nce Denizli Devlet Hastanesi’nden iki doktor görevlendirilmesi istendi. İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş tarafından çıkarılan 27 Ekim 2009 tarihli ve 21509 sayılı görevlendirme yazısında, “Sayın valimiz Yavuz Erkmen’in eşi Nevhilal Erkmen Hanımefendi, 2 Kasım 2009 tarihinde Beyağaç ilçe gezisi yapacağından, Denizli Devlet Hastanesi’nin 26 Ekim 2009 tarih ve 8554 sayılı yazılarında isimleri belirtilen Dahiliye uzmanı Dr. Ruhiye Topçu ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Halil Mıhçı’nın 2 Kasım  2009 tarihinde Beyağaç Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevlendirilmelerini arz ederim” ifadelerine yer verildi. Yazı, Vali adına Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Küsbeci tarafından onaylandı, doktorlar bir gün boyunca Nevhilal Erkmen’in gezisi için görevlendirildi. Ancak bu görevlendirme, Denizli Tabip Odası’nın tepkisini çekti.

Denizli Tabip Odası Başkanı Dr. Ersin Çağırgan, bu görevlendirmenin hukuksuz olduğunu, bayan Erkmen’in kamu görevlisi ve idareci sıfatı bulunmadığını savundu. Bu tür görevlendirmelerin genelde Bakanlar, Başbakanlar ve Cumhurbaşkanlarının ziyaretleri ile toplu sağlık taramalarında olduğunu anlatan Dr. Çağırgan “Kaymakamlık bile böyle bir talepte bulunsa itirazımız olmazdı. Ancak, Vali’nin eşi için yapılan görevlendirme kabul edilemez. Millet hastane kuyruğunda heba olurken bu şekildeki görevlendirmeler yazık değil mi? Görevlendirilen iki doktor arkadaşımız bir tane hastaya bakmadan geri döndüler. Denizli Devlet’in yükünü herkes biliyor. Çameli ve Çal ilçelerine geçici görevle çocuk doktorları gidiyor, vardiyalar oluyor. Bu olayda kesinlikle kamu yararı yoktur ve görevlendirme yazısını yazan ile olur verenler hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Eşim çaya gitmedi

Haberin Devamı

Denizli Valisi Yavuz Erkmen eşini ve yapılan görevlendirmeyi savundu. Eşinin Vali Yardımcısı ile Kaymakam’ın da katıldığı resmi törene iştirak ettiğini, bunda usulsüzlüğün sözkonusu olmadığını savunan Vali Erkmen, “Eşim için görevlendirme yapılması sözkonusu değildir. Zaten Beyağaç’ta resmi bir takım etkinlikler vardı. Eşim de toplum yararına bir takım çalışmalara katkıda bulunmak için gitmiştir. Eşim Beyağaç’a çay içmeye gitmedi. Tabip Odası’nın suçlamalarını yadırgıyorum” diye konuştu.
Bu arada, İl Sağlık Müdürlüğü’nün tahsis ettiği minibüsle Beyağaç’a giden doktorlardan Halil Mıhçı’nın saatlerce Sazak Köyü’nde hiçbir şey yapmadan beklediği, kısa süreliğine başka bir köyde diş taramasına katıldığı, Ruhiye Topçu’nun ise gezi boyunca Nevhilal Erkmen’e eşlik ettiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!