Vali çalışmaları bizzat gördü

Güncelleme Tarihi:

Vali çalışmaları bizzat gördü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2015 01:12

UŞAK Valisi Seddar Yavuz; üç ayrı tip binadan oluşacak yeni huzurevi tesisinin 54 bin 164 metrekarelik alana yapılacağını ve 13.2 milyon liraya mal olacağını söyledi. İnşası bitene kadar mevcut huzurevinin kullanılmaya devam edeceğini kaydeden Vali Yavuz, yaşlıların daha rahat ve konforlu bir ortamda yaşamaları amacıyla özel durumlarının da göz önüne alındığını kaydetti.

Haberin Devamı

Vali çalışmaları bizzat gördü

Vali Seddar Yavuz, Huzurpark Mevkii'nde yapımı süren yeni Uşak Huzurevi'nin inşaatında inceleme yaptı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kullanım şekilleri ve yerleşim modelleri açısından ülkede ilk kez gerçekleştirdiği örnek bir proje olarak kabul edilen tesisin, 200 kişi konaklama kapasitesine sahip olacağını kaydedildi. Yeni huzurevinin Site modelinde iki blok, Avlu modelinde tek katlı simetrik iki blok ve altı tek katlı blokların bulunduğu, ayrıca Sokak modellerin da bulunacağı belirtildi. Ayrıca yürüyüş alanları, hobi bahçeleri, resim, seramik, el işleri faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri hobi atölyelerinin yer alacağı kaydedildi.
Vali çalışmaları bizzat gördü

ÜÇ AYRI TİPTE BİNA
Yaşlıların daha rahat ve konforlu ortamda yaşamaları amacıyla özel durumlarının da göz önüne alınarak mimari projenin üç ayrı tipte hazırlandığını söyleyen Uşak Valisi Seddar Yavuz; günümüzde yaşlılıkla ilgili politikalar ve programların yaşam kalitesini ve genel sağlığını artırmaya odaklandığını, bireylerin sağlıklı bir biçimde yaşlanmasının yalnızca bireysel özellikleriyle değil toplumsal açıdan kendilerine sağlanacak psiko-sosyal, ekonomik ve fiziki destek hizmetleriyle yakından ilişkili olduğunu ifade etti. İnşa bitene kadar mevcut huzurevinin kullanılmaya devam edeceğini kaydeden Vali Yavuz, "Huzurevi inşaatı geçtiğimiz 14 Kasım'da sözleşmesi imzalanarak başlatıldı. Site modelinin temelleri atıldı. Avlu modelinin de hafriyat işlemleri devam ediyor. 54 bin 164 metrekarelik alanda yapımına başlanan ve 13.2 milyon liraya mal olacak Uşak Huzurevi'nde yaşlıların sosyal durumlarına, medeni hallerine, bakıma muhtaçlık ve hastalık durumlarıyla kendi işini kendisi görebilenlerin konumuna göre yerleşim ve konaklamaları sağlanacak. Onların mutlu ve huzurlu olmaları bizim için önemlidir. Mevcut huzurevi binası yenisi yapılıncaya kadar kullanılacak. Avlu ve Site Tipi binalar bittiğinde bu alana da sokak modelli huzurevi yapımına başlanacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!