Utandıran fotoğraflar

Güncelleme Tarihi:

Utandıran fotoğraflar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2008 00:00

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İtalyan turistlerin Kadifekale’de çektikleri utanç fotoğrafları meclis üyelerine izletti. Demirtaş, "Kendimizi suçlayalım" dedi.

İTO’nun Nisan ayı olağan meclis toplantısında Kadifekale’de yaşanan pislik görüntüleri tartışma yarattı. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, konuşmasının sonunda kruvaziyer gemi ile kente gelen İtalyan turistlerin Kadifekale’de tarihi kalıntıların tuvalet ve çöplük olarak kullanımını belgeleyen CD görüntülerini izlettirdi. Demirtaş, turistlerin CD’nin bir kopyasını ’yetkiliye bir kişiye ulaştırsın’ diye verdiği taksi şoförün kendisine teslim ettiğini anlattı. CD’nin izlettirilmesinden sonra barkovizyonda Demirtaş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasında Kafidekale ile ilgili daha önce yaşanan tartışmaların konu edildiği gazete haberi ve belediyenin İTO’ya ’Kadifekale’nin belediyenin sorumluluğunda olduğunu’ belirten yazı gösterildi. Demirtaş, yorum yapmadan yerine oturdu.

Kendimizi suçlayalım

Meclis Üyesi Yalçın Erdoğan, CD’nin profesyonel çekim olduğunu iddia ederek, CD’nin turistler tarafından çekilmediği imasında bulundu. Erdoğan, "Çiğdem kırıklarına varıncaya kadar çekilmiş. Teşekkür ediyoruz. O alan Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda. Buna itirazımız yok. Hataları olabilir. Bunu göstermek ne kadar doğru. Yönetim kurulu başkanını bunu başka şekilde halletmesinin yolu yok muydu? Kadifekale’yi Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği’ne para ödüyoruz. Parayı neden veriyoruz? Suçlayacak birisi varsa önce kendimizi suçlayalım" dedi.

Yazışmalardan netice yok

Ekrem Demirtaş, Erdoğan’a yönelik, "(Profesyonel çekim) dedi. Kendisi hiç profesyonel çekim görmemiş sanırım. Turistin çektiği bir film. (Başka türlü halledilemez miydi?) dedi. İTO kavga etmez. İTO, düşündüğünü, yapılması istendiğini sözlü, yazılı olarak ifade eder" dedi. Demirtaş, Kadifekale’deki tuvaletlerde yaşanan pislik üzerine 2007 yılı Ekim ayından bu yana Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları yazışmaları göstererek, bir netice alamadıklarını açıkladı. Demirtaş, "Daha size aktarmadığım, dudak uçuklatacak neler var? Açıklamadığım zaman kavgacı olarak görülüyorum" dedi.

Tuvaletler gösterildi

İTO’nun (İTO) 2005 Ağustos-Eylül döneminde kafetarya, sahne düzenlemesi, yönlendirme levhaları ile birlikte KDV hariç 40 bin YTL harcadığı tuvaletlerin durumu meclis toplantısında barkovizyonda gösterildi. Demirtaş, meclis üyelerine "Tuvaletleri kiralayalım, kabul eder misiniz? İhaleye çıkmasını isteyelim" diye seslendi.

GÜVEN ENDEKSİ  BOZULUYOR

Meclis toplantısında Demirtaş güncel ekonomik olaylara da değindi. Ekonomide yön kaybetmemek için IMF ve AB çıpalarına ihtiyaç duyulduğunu savunan Demirtaş, "Ülkemiz ekonomisi cari açık, ekonomide yavaşlama, enflasyon, işsizlik olmak üzere dört büyük riskin altında. Güven endeksi buzuluyor. Geleceğine güvenmeyen elini cebine atmaz, paraları yastık altına koyar. Hükümet hızlı hareket etmeli. Yeni bir ekonomi politikası uygulanması gerekiyor" dedi. İTO Meclis Üyesi Önder Esen de, iktidar partisi AKP’nin ezici seçim sonuçlarının rehavetinde olduğunu iddia ederek, "KOBİ’ler kapanıyorsa kriz kapıdadır" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!