Uşak’ta afiş krizi

Güncelleme Tarihi:

Uşak’ta afiş krizi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2011 00:00

CHP Uşak milletvekili aday adayı İsmet Akın, 10 gün önce İsmetpaşa Caddesi başta olmak üzere, reklam panolarına, parti amblemi ve kendi fotoğrafı bulunan, “80 yılda yapılanları 8 yılda sattılar”, “Gençler sizin gemiciğiniz var mı? Bilal’in var”, “Sadaka değil, Aile Sigortası” ve “Sonumuz inşallah Silivri olmaz” yazılı afişler astırdı.

Haberin Devamı

Ancak, Saha Ajans aracılığıyla, 21 günlüğüne asılan 91 afişi, İl Emniyet Müdürlüğü’nün tebligatı üzerine, belediye zabıta ekipleri söktü.
Yapılanın hukuksuzluk ve özgürlüğün engellenmesi olduğunu ileri süren Akın, afişlerin verdiği mesajlar nedeniyle AK Parti’yi rahatsız ettiği için söküldüğünü iddia etti.

Fatura ajansa

Afişlerin sökülmesinin yasal dayanağı olmadığını öne süren Saha Ajans yetkilisi Serkan Sağlam, şunları söyledi: “Yeterli elemanlarımız olmadığı için pazar gününe kadar izin istedik. Emniyet müdürlüğü da, belediye yaptığı tebligat ile afişleri söktürdü. Sözleşmemiz gereği afişlerin 10 gün daha kalması gerekiyordu. Bunun  faturası bize kesilecek.”

Yenileri asıldı

Dün de Akın’ın yeni afişleri asıldı, parti logosu ve fotoğraf yer almadı, AK Parti’yi eleştiren mesajlara ise aynen verilip, “Siz biliyorsunuz” ibaresi eklendiği dikkati çekti.
Akın, yeni afişler konusunda kendisinin bilgisinin olmadığını belirtirken, ajans yetkilisi Alperen Cincil ise isminin ‘Asım Gültekin’ olduğunu söyleyen bir kişinin astırdığı ileri sürerek, “Fotoğraf, isim ve parti logosu bulunmayan aynı yazıları içeren afiş siparişi verdi. Biz de bastırarak, reklam panolarına astık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!