Urla meydanına kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Urla meydanına kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2011 23:22

URLA’nın en önemli ve en büyük projesi olan Meydan Projesi ve Atatürk Heykeli, Ulu Önder’in ilçeye ziyaretinin 85’inci yıldönümü olan 30 Haziran’da açıldı. Bu proje nedeniyle ihaleye fesat karıştırmak suçlamasıyla gözaltına alınan Urla’nın CHP’li Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu dokuz ay cezaevinde tutuklu kalmıştı.

Haberin Devamı

Urla’nın sosyal yaşamına katkı sağlayacak, ilçe merkezinin cazibesini arttırıp ticari potansiyelini geliştirecek proje Atatürk’ün ilçeyi ziyaretirin yıldönümünde hayata geçirildi. Toplam 18 bin 750 metrekarelik alanı kaplayan Atatürk Heykeli, tören alanı, kapalı otopark ve alışveriş merkezi kompleksinden oluşan projenin hayata geçirilmesi nedeniyle düzenlenen törene, Urlalılar ellerinde Türk bayraklarıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi eşliğinde yürüyerek geldi.
Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, ilçeye yakışır bir meydan kazandırmak için 2007 yılında başlattıkları projeyi pek çok engellemeye rağmen tamamlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Meydan projesinde 350 araçlık 2 katlı otopark, 58 dükkan, sosyal alan, Atatürk heykelinin bulunduğu bin 250 metrekarelik tören alanı ve 5 bin metrekarelik meydan yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!