Üreticilerin don korkusuna son

Güncelleme Tarihi:

Üreticilerin don korkusuna son
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2015 01:42

SARIGÖL Ziraat Odası tarafından düzenlenen toplantıda, don olayları nedeniyle mağdur olan üreticilere zararın önüne geçmek için kullanabilecekleri cihaz tanıtımı yapıldı.

Haberin Devamı

Manisa’nın Sarıgöl İlçesi Dadağlı Mahallesi’ndeki bir kahvede düzenlenen toplantıda üreticilere, bağlarını don olayından koruyabilecekleri cihaz tanıtıldı. Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen başkanlığında düzenlenen toplantıya, Sarıgöl ve Mahalleleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yusuf Tüfekçi, Ziraat Yüksek Mühendisi Nazım Şafak ve 2015 yılında Dadağlı, Alemşahlı, Kızılçukur, Dindarlı Mahallelerinde meydana gelen don olaylarında zarar gören çok sayıda üzüm üreticisi katıldı.

Üreticilerin don korkusuna son

Başkan Ali İhsan Ülgen, tarımsal yenilikleri çağa uydurmak gerektiğini söyleyerek "İlkbahar aylarında ilçemizdeki 12 bin dekarlık alan dondan zarar gördü. Bağlarımız kazıldı, yerine yenileri dikiliyor. Her yıl don olayından zarar görüyoruz. Bu nedenle yeni cihazları kullanarak çağa ayak uydurmalıyız. Bu sistem 180 dekarlık alanı don olaylarından koruyacak kapasiteye sahip. Don olaylarından koruma cihazı 20 bin dolara mal oluyor. Bu cihaz için devlet destek vermeli. TARSİM’de sigortanın yarısını devlet karşılıyor. Bunda da destek yapılırsa don korkusundan kurtulmuş oluruz" dedi.

Haberin Devamı

Ziraat Yüksek Mühendisi Nazım Şafak, cihazla ilgili sunum yaparak çiftçilerin sorularını yanıtladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!