Üretici alınterinin karşılığını alamıyor

Güncelleme Tarihi:

Üretici alınterinin karşılığını alamıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2011 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ödemiş’teki mitingde, hükümete yüklendi, üreticinin çok zorda olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Söz veriyorum, mazotu yarıya indireceğiz, 1.5 lira yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ödemiş’teki Tarım Mitingi’nde konuştu, Bornova Belediyesi Işık Spor Tesisleri ile Konak Belediyesi’nin yeniden düzenlediği Sevgi Yolu’nun açılışlarına katıldı.Kılıçdaroğlu, Ödemiş’e giderken, 6 Mart’ta İzmir’de gerçekleştirilecek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da geleceği Aliağa-Menderes Raylı Sistemi’nin açılışına katılabileceği mesajı verdi, “O tarihte yurtdışında olacağım ama özel uçakla yetişmeye çalışacağım” diye konuştu.Milletvekili adaylarının merkez yoklaması yerine ön seçimle belirlenmesi taleplerle ilgili de Kılıçdaroğlu, konuyu inceleme aşamasında olduklarına işaret etti.

Ödemiş İstasyon Meydanı dün saat 10.00’dan itibaren dolmaya başladı. Meydanda, “Hayvancılık merkezi Küçük Menderes ağlıyor”, “Önderimiz Kemal, hedefimiz iktidar”, “Dünyanın en pahalı mazotu Türkiye’de”, “Angus ithal etme üreticiyi destekle”, “Sarıkız ağlıyor, Ödemiş karalar bağlıyor” gibi yazılar bulunan pankartlar dikkat çekti. Kalabalık, “Bir ıslık da sen çal” diyerek hep bir ağızdan ıslık çaldı.

Haberin Devamı

Hükümete yüklendi

“Başbakan Kemal” sloganlarıyla gelen Kılıçdaroğlu, iktidara yüklendi. Ödemiş’in tarım için çok önemli bir yer olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, üreticinin emeğinin karşılığını alamadığını vurgulayarak, “Çiftçi ekiyor, dikiyor ama alınterinin karşılığını alamıyor. Bir dönem pamuk önemliydi, şimdi pamuğu ne yapıyoruz, dışardan getiriyoruz. Cumhuriyet tarihinde ilk kez ithal angus aldık, kurbanlık koyunumuzu da dışardan getirdik” diye konuştu. Tarım kesimine 5 milyar lira destek verilirken 6 milyar lira vergi alındığını, 20 milyar liralık ürünün de ithal edildiğini belirten Kılıçdaroğlu, “O 20 milyar bizim ülkemizin çiftçisine verilseydi, bırakın Türkiye’yi bütün dünyayı beslerdi” dedi.

Süt sudan daha ucuz

Yolda gelirken üreticilerin sütlerini döktüklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Çocuklarımız sabah birer bardak süt içseler ülkede bu sorun kalmaz. Süt üreticileri sütlerinin değerini biliyorlar değil mi? Su mu pahalı, süt mü? Suyu alırsınız şişelersiniz, ya süt? Besleyeceksiniz, yem vereceksiniz, hayvanı sağlıklı hale getireceksiniz, vatandaşa vereceksiniz ve sudan ucuz olacak. Bu yapıyı tersine çevireceğiz” dedi. Pamuk ekimindeki azalmadan kaynaklı tekstil sektörünün de sıkıntıya girdiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, zeytin, üzüm ve incir üreticisinin de zor durumda olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Mazot 1,5 lira olacak

Kılıçdaroğlu, 9 milyon emeklinin ikinci sınıf vatandaş sayıldığını, üreticinin ise kan ağladığını kaydederek, seçim öncesi verilen mazottaki ÖTV’yi kaldırma sözünün tutmadığını belirtti, “Ama ben size söz veriyorum, işçi Kemal’in, çiftçi Kemal’in, halkçı Kemal’in sözü. Mazotu yarıya indireceğiz, 1.5 lira yapacağız” diye konuştu.

Türkiye topraklarının bereketli, üreticinin çalışkan, ancak iktidarın beceriksiz olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, “Ülkeyi bunlardan çok daha güzel yöneteceğiz. CHP iktidara gelirse faizler yükselirmiş. Ödemiş Meydanı’ndan sesleniyorum: Faizler asla ve asla çıkmayacak” dedi.
Süt fiyatının 1993 yılından bu yana 10 kuruş artığına da dikkat çeken Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
“SBunların ekonomi politikası neydi çiftçi için, bilen var mı? Onların ekonomi politakasının adı çiftçiyi imha planı. Ürününün bedelini nasıl vermeyiz, bunları planladılar aşama aşama hayata geçirdiler. Suya, gübreye, mazota, elektriğe yap zammı, ürünün fiyatını düşür.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!