Üniversitelilere “İzmir karşılaması”

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelilere “İzmir karşılaması”
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2012 00:00

Büyükşehir Belediyesi'nin sivil toplum örgütleri ve üniversitelerle yürüttüğü ‘İzmir Gençlere Kucak Açıyor' projesi başladı.

Haberin Devamı


Yüksek öğrenim için gelen öğrencileri terminalde karşılayıp “sıcak çorba” ikram eden gönüllüler, sonra da onları ücretsiz olarak kayıt yaptıracakları üniversitelerine ulaştırıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Ege Çağdaş Eğitim Vakfı ile Bornova, Buca, Balçova ve Çiğli belediyeleri işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘İzmir Gençlere Kucak Açıyor' projesi bu yıl da devam ediyor. İki yıl önce hayata geçen proje, İzmir'e yüksek öğrenim için gelen öğrencilerin kendilerini kente ait hissetmelerini kolaylaştırmak, kenti tanıtmak ve kentlilik kültürünün gelişmesine katkı sağlamak amacını taşıyor. Proje, bu yıl 3 Eylül 2012 Pazartesi sabahı başladı. Projenin gönüllüleri, bir hafta boyunca gençleri şehirlerarası otobüs terminalinin gelen peronunda 06.00'dan itibaren karşılayacak.

Haberin Devamı

Üniversitelilere “İzmir karşılaması”


‘İzmir Gençlere Kucak Açıyor' projesi çerçevesinde, şehirlerarası otobüs terminali ile Dokuz Eylül, Ege, Katip Çelebi üniversiteleri ve Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde toplam 14 danışma masası kuruldu. İletişim ve davranış bilimleri konularında eğitim almış yaklaşık 100 gönüllü, üniversiteyi kazanıp İzmir'e gelen öğrencilere, okula kayıt ve yurt konularında rehberlik hizmeti ve sorunlarının çözümüne yönelik destek veriyor. Proje gönüllüleri, gençleri terminalde karşılayıp İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan “sıcak çorba” ikram ediyor. Gençler daha sonra ücretsiz olarak araçlarla kayıt yaptıracakları üniversitelerine ulaştırılıyor. Ulaşımları sırasında gençlere, üniversiteli gönüllüler eşlik ve rehberlik ediyor.
Proje kapsamında kente yeni gelen gençlerin ulaşım, metro-otobüs-vapur güzergahları, barınma ve kültürel-sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlayacak, sosyal sorumluluk projeleri ve sosyal etkinlikler ile ilgili bilgiler içeren broşürler de üniversitelerdeki danışma noktalarında dağıtılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!