Üniversitede okurken iş deneyimi kazanacaklar

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede okurken iş deneyimi kazanacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 16:57

DENİZLİ’de imzalanan protokolle Honaz Meslek Yüksek Okulu’nda eğitim gören öğrenciler, eğitimlerinin bir dönemini iş yerlerinde çalışarak tamamlayacak ve iş deneyimi kazanacak.

Haberin Devamı

Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Odası ve Denizli İhracatçılar Birliği; Pamukkale Üniversitesi’nin öğrencilerin eğitimleri sırasında deneyimi kazanması ve pratik yapma olanağı bulması amacıyla hazırlanan proje kapsamında protokol imzaladı. Üniversite-sanayi işbirliğinin sağlanması amacıyla hayata geçirilen proje için Pamukkale Üniversitesi’nde protokol töreni düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdet Keçeci ve Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert törene katıldı.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Honaz Meslek Yüksekokulu’nun Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ne yakın bir yerde olduğunu ve yakın bir gelecekte Teknokent’in de hangarlar ve işliklerinin bu bölgede kurulacağını söyledi. Protokolün üniversitedeki eğitim politikalarını da yakından etkileyeceğini ifade eden Bağcı, bu protokolle üniversite-sanayi işbirliği ile eğitim sisteminin karşılıklı sinerji etkisi yaratacağını vurguladı.

Oda başkanları ise nitelikli elaman ihtiyacının karşılanmasında üniversite-sanayi işbirliğinin gerekli olduğunu, Denizli’de birçok firmanın nitelikli personel arayışında olduğunu belirterek, protokolün sanayicinin ihtiyacı karşılamada önemli bir basamak olduğunu söyledi.

Protokolle Pamukkale Üniversitesi Honaz Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören öğrenciler; Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Odası ve Denizli İhracatçılar Birliği’ne bağlı işletmelerde bir dönem süreyle pratik eğitim gerçekleştirecek. Projeye şimdiye kadar 138 öğrenci başvurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!