Üniversite yine düş

Güncelleme Tarihi:

Üniversite yine düş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kocatepe Üniversitesi'ne Uşak'ta bölüm açılması için verilen sözler tutulmadı. Vali ve rektör işadamlarına sitem etti, fırsat kaçırıldığını söyledi.

UŞAK, ekonomik, sosyal ve eğitim alanındaki yatırımlarda geri adım attığını yüksek öğrenim kurumlarıyla ilişkilerinde de gösterdi. Kocatepe Üniversitesi'ne bağlı yüksek okulun tamamlanması, Fen Edebiyat Fakültesi açılması için verilen sözler yerine getirilmedi.

Çabalar desteksiz

AFYON Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şan Özalp, Uşak Valisi Ayhan Çevik'e mektupla sitem etti. Prof. Özalp, ‘‘Fakülte ve yüksek okulları geliştirmek, yeni birimler açmak için iki yıldır gösterdiğimiz çabalara destek gelmedi, güç durumda kaldık’’ dedi.

400 milyarlık söz

REKTÖR Özalp, Banaz Meslek Yüksek Okulu inşaatı ve Fen-Edebiyat Fakültesi için yer gösterilmesi, bin kişilik öğrenci yurdu için 400 milyar lira söz verilmesine karşın hiçbir girişimde bulunulmadığını bildirdi.

Hazırlıklar havada

VALİ Ayhan Çevik ise, rektörün haklı olduğunu ifade etti, ‘‘Bu programa göre hazırlık yapan üniversitenin güç durumda kaldığı doğrudur. Kısa vadeli çözüm için Fen Lisesi'nin iki katını üniversiteye tahsis ettik. Kredi Yurtlar Kurumu'ndan da yardım istedik, yanıt bekliyoruz’’ dedi.

REKTÖRÜN MEKTUBU

Planlar altüst oldu

KOCATEPE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şan Özalp, Uşak Valisi Ayhan Çevik'e gönderdiği mektupta, özetle şöyle dedi:

‘‘Banaz'da Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ile protokol imzalanırken, işadamlarının destek sözünü hesaba kattık. Kurum, vaatler tutulmayınca arsayı geri almak için dava açtı. Uşak'ta 400 milyar lira toplanacağı, Almanya'dan da yardım geleceği bildirildi. Camilerden 3-4 milyar toplandığı, Almanya'ya gitmekten vazgeçildiği anlaşıldı.

Bu görüşmelere dayanarak Fen Edebiyat Fakültesi açılması kararlaştırıldı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi açılması önerildi. Ayrıca Uşak'taki öğrenci sayımız 4 bine çıkarıldı, ÖSYM kılavuzunda yayınlandı. Uşaklı bir fırsatı daha kaçırıyor.’’

VALİ DE ÇARESİZ

Sözler tutulmadı

VALİ Ayhan Çevik, Rektör Şan Özalp'in haklı olduğunu belirtti, şöyle dedi:

‘‘Rektör şikayetlerinde haklı. Daha önce 15 işadamı, o günün heyecanıyla 400 milyar lira sağlanıp, hatta Almanya'ya gidip yardım toplanabileceğini bildirdi. Valilik olarak bir-iki ay içinde camilerde cemaattan 3-4 milyar lira toplanmasını sağladık. Biz imkanlarımızı sonuna kadar kullanıp, yine de sonuçlandırmaya çalışacağız. Belediye ve milletvekillerimizle yeni arayışlara gideceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!