Ünal: Sıfır iş kazası istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Ünal: Sıfır iş kazası istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2014 01:23

58 çimento fabrikası ve 15 bin kişiyi aşan çalışanıyla önemli işveren sendikalarından biri olan TÜRK çimento sektörün çatı kuruluşu Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası’nın (ÇEİS) İzmir’de yapılan toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Ünal,

Haberin Devamı

Türkiye’nin yılda 68.5 milyon ton klinker ve 107.5 milyon ton çimento üretim kapasitesine sahip olduğunu belirterek, “2013 yılında 2 milyon ton klinker ve 10 milyon ton çimento ihracatı gerçekleştirdik. Böylece bölgenin en büyük ihracatçısı konumunda bulunuyoruz” dedi.

Örnek işveren ödülü

2000’li yıllardan beri iş sağlığı ve güvenliliğinde büyük çalışmalar yaptıklarını belirten Ünal, “Türk çimento sektörünün iş sağlığı ve güvenliği yolculuğu birçok toplantı, eğitim ve yayının hazırlanmasıyla büyük ivme kazandı. Bu süreçte üyemiz tüm fabrikalar, sendikalar OHSAS 18001 standardına uygun bir yönetim sistemi kurmuş ve BSI tarafından yapılan denetimler çerçevesinde belgelendirilmiştir. 2005 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen 4. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Bölgesel Konferansı’nda verilen ‘Örnek İşveren’ ödülüne layık görülmüş tek işveren sendikası olmanın gururunu yaşamaktadır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!