Umudumuz basketbol

Güncelleme Tarihi:

Umudumuz basketbol
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2008 00:00

Normal sezonu yedinci bitirerek Play-Off'ta Efes Pilsen'le eşleyen Pınar Karşıyaka, yarışmacı branşlarda iddiası devam eden tek ekip oldu. Sezon içinde devleri birer birer dize getiren Kaf-Kaf, altındaki takımlara yenilince tarihi bir başarıyı kaçırdı.

BEKO Basketbol Ligi'nde normal sezonu yedinci sırada tamamlayarak iki yıllık Play-Off hasretine nokta koyan Pınar Karşıyaka, yarışmacı takımlar arasında umudunu sürdüren tek takım oldu. Ligi beşinci bitirip Play-Off'ta Vakıfbank G.Sigorta'ya elenen bayan voleybol takımı ile Malatya yenilgisi ile ilk altı iddiasını büyük ölçüde yitiren futbol takımının ardından, KSK'li taraftarların tutunacağı tek dal olarak basketbol kaldı.

NEAL'IN GİTMESİ SARSTI

Play-Off'ta Efes Pilsen'le eşleşen Kaf-Kaf, fırtına gibi girdiği Beko Basketbol Ligi'nin ikinci yarısında düşüş göstermesine rağmen, zorlu seriyi geçme yolunda umut veren galibiyetlere de imza attı. Takımın en skorer oyuncusu olan Gary Neal'in Barcelona'ya satışından doğan boşluğu Carlisle ile dolduran ve yapı değiştiren Pınar KSK, ilk yarısını 9 galibiyetle kapadığı normal sezonun ikinci yarısında 8 galibiyet aldı.

ŞAŞIRTAN PERFORMANS

Kaf-Kaf'ın ikinci yarıdaki en büyük sorunu, Beşiktaş, Fenerbahçe Ülker, Galatasaray ve Efes Pilsen gibi takımları dize getirmesine rağmen, altındaki ekiplere yenilmesiydi. 1986-87 sezonunda kazanılan şampiyonluktan sonra en iyi derecesi dördüncülük olan KSK, deplasmandaki Darüşşafaka, Kepez Bld, TTNet Beykoz, M.A.Selçuk, Antalya BŞB ve iç sahadaki Banvit maçlarını kazansaydı, ligi ilk iki arasında bitirp, tarihi bir başarıya imza atacaktı.

SERİ 0-0 BAŞLAYACAK

Daha üst sıralarda yer alma şansını tepmesine rağmen, yedincilik Pınar KSK'ye Play-Off'taki avantajlı eşleşmelerden birini getirdi. İzmir temsilcisi, ilk turdaki rakibi Efes Pilsen'i, normal sezonda bir kez yendiği için seri 0-0 başlayacak. Son olarak yine Ahmet Kandemir'in görev yaptığı 2003-2004 sezonunda Tuborg'u eleyip Play-Off yarı finalini gören Kaf-Kaf, Efes Pilsen önünde bu başarıyı tekrarlamanın hesaplarını yapıyor.

Daha fazla destek

PINAR Karşıyaka'nın iki yıl aradan sonra Play-Off vizesi almasında büyük pay sahibi olan Antrenör Ahmet Kandemir, desteğin artması halinde Play-Off'ta da başarılı olabileceklerini söyledi. Efes Pilsen'in kötü günler geçirmesine rağmen güçlü bir rakip olduğunu hatırlatan Kandemir, ’’Bu sezon birçok maçta tribünler dolmasına rağmen, Telekom ve Banvit gibi en kritik randevularda beklenen desteği görmeyince kaybettik. Efes Pilsen serisinde bu desteğin her zamankinden daha büyük olması gerekir. Karşıyaka'nın yüzünü basketbol branşında güldürmek istiyoruz’’ diye konuştu. İZMİR, (DHA)

Marshall istikrar sembolü

PINAR Karşıyaka'nın ABD'li oyuncusu Marshall, Barcelona'ya satılan Neal ve Sayı Kralı Hosley kadar gündeme gelmese bile, en istikrarlı yabancı olarak dikkati çekti. Valentin'le birlikte 30 maçın tamamında oynayan Marshall, takımına 19.4 sayı, 5.4 ribaunt ortalamalarıyla katkıda bulundu. Bu arada Efes Pilsen serisinin tarihleri de kesinleşti. Maç Programı şöyle: 4 Mayıs Pazar Efes Pilsen-Pınar KSK, 6 Mayıs Salı: Efes Pilsen-Pınar KSK, 10 Mayıs Cumartesi: Pınar KSK-Efes Pilsen, 12 Mayıs Pazartesi: Pınar KSK-Efes Pilsen, 15 Mayıs Perşembe: Efes Pilsen-Pınar KSK.

Efes Pilsen’i eleriz

PINAR KSK kaptanı Asım Pars, Efes Pilsen'i eleyeceklerini söyledi. Asım, ’’Genç bir ekip olmamıza rağmen kadrosu bizden daha derin takımları geride bırakıp Play-Off'a kaldık. Efes'le oynayacağımız zorlu seride, taraftarımız yanımızda olursa yarı finale çıkarız’’ dedi.

SONUÇLAR

Pınar KSK-CASA TED111-82

Beşiktaş-Pınar KSK73-77

Mersin BŞB-Pınar KSK78-80

Pınar KSK-Darüşşafaka92-86

Galatasaray-Pınar KSK84-80

Pınar KSK-Kepez Bld88-82

FB Ülker-Pınar KSK93-85

Pınar KSK-TTNet Beykoz96-89

T.Telekom-Pınar KSK100-79

Pınar KSK-M.Akü Selçuk83-78

O.Reno-Pınar KSK69-64

Pınar KSK-E.Pilsen85-92

Banvit-Pınar KSK96-92

Pınar KSK-Antalya BŞB100-80

Alpella-Pınar KSK69-89

CASA TED-Pınar KSK81-87

Pınar KSK-Beşiktaş99-90

Pınar KSK-Mersin BŞB86-78

Darüşşafaka-Pınar KSK109-99

Pınar KSK-G.Saray75-74

Kepez Bld-Pınar KSK99-93

Pınar KSK-FB Ülker84-77

TTNet Beykoz-Pınar KSK97-89

Pınar KSK-T.Telekom93-96

M.A. Selçuk-Pınar KSK98-97

Pınar KSK-O.Reno78-65

E.Pilsen-Pınar KSK77-81

Pınar KSK-Banvit76-78

Antalya BŞB-Pınar KSK89-78

Pınar KSK-Alpella92-69
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!