Uçanyol'un adı ‘Homeros Bulvarı’ oldu

Güncelleme Tarihi:

Uçanyolun adı ‘Homeros Bulvarı’ oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2013 00:29

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, 35 metre yüksekliğindeki viyadük nedeniyle ‘Uçanyol’ olarak adlandırılan yeni bulvarı 14 Aralık Cumartesi günü törenle hizmete açacak.

Haberin Devamı

Buca-Yeşildere bağlantısını sağlayacak bulvara ‘Homeros’ adı verildi. Büyükşehir Belediyesi, Buca'dan Yeşildere Caddesi'ne viyadük ile bağlanan ekspres güzergahı tamamladı. Viyadük yüksekliği nedeniyle halk arasında ‘Uçanyol’ olarak adlandırılan projenin Yeşildere Caddesi ile Menderes Caddesi arasında kalan viyadük kısmını geçen Kurban Bayramında trafiğe açan Büyükşehir Belediyesi, 14 Aralık Cumartesi günü saat 12.00'de düzenlenecek törenle de projenin 1.3 kilometrelik kısmının tamamını hizmete alacak. Buca trafiğine nefes aldıracak bu bulvara, İzmirli ünlü ozan Homeros'un adını verildi. Homeros Bulvarı, 18 milyon 395 bin TL yapım, çevre düzenlemesi, asfalt ve 17.7 milyon TL kamulaştırma olmak üzere toplam 36 milyon TL'ye mal edildi. Büyükşehir Belediyesi, 6.2 kilometrelik ilaveyle bu yolu Otogar'a kadar uzatacak.
Homeros Bulvarı'nı oluşturmak için 80 metre uzunluğunda karayolu köprüsü ile yer yer 35 metre yüksekliğe çıkan 185 metre uzunluğunda viyadük yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Konak Tünelleri projesi nedeniyle önceki proje üzerinde bir revizyon gerçekleştirmişti. Yeni düzenlemeye göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı viyadük, Yeşildere Caddesi üzerinde Karayolları'nın yaptığı kavşakla bağlantı sağlandı.
Projeye göre, Yeşildere Caddesi'nin paralelindeki Meles Çayı ve İZBAN hattı, Menderes Caddesi'nden Onat Caddesi'ne kadar köprülü kavşak ile aşılarak kesintisiz ulaşım sağlanıyor. Yeşildere Caddesi'nden Onat Caddesi'ne kadar oluşturulan katlı kavşak ile hem Buca'ya giriş yapılıp üst bölgelerine gidilebilecek hem de Buca'dan Yeşildere Caddesi yoluyla Konak, Karabağlar ve Gaziemir istikametine ulaşılabilecek.
Buca'daki yeni bulvara adı verilen Homeros, M.Ö. 8. yüzyılda İzmir yöresinde yaşadı. Ünlü İlyada ve Odysseia adlı destanların derleyicisi olarak tüm dünya tarafından biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!