Uçakta ek kemer takılınca 11 ayda tam 44 kilo verdi

Güncelleme Tarihi:

Uçakta ek kemer takılınca 11 ayda tam 44 kilo verdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2014 01:23

İZMİR BELÇİKA’ya gitmek için uçağa bindi. Üçlü koltukların ortasında oturuyordu. Kalkış için son hazırlıkların yapıldığında hostes yanına geldi ve ek kemer uzatarak takması ricasında bulundu. Sağında ve solunda oturanların bir sıkıntı varmış gibi suratlarını asmasıyla mahcubiyet yaşadı. O an hayatını değiştirecek kararını verdi. Ve Belçika dönüşü verdiği kararı uygulamaya soktu.

Haberin Devamı

O, İzmir’in en tanınan restoranlarından Altınkapı’nın ortaklarından Levent Özesen. 58 yaşında, evli, üç çocuk babası, bir de torun sahibi. Aslında daha önce de sıkıntı yaşadı kiloları yüzünden. Dört kişilik asansöre, “Ben iki kişiliğim” diyerek, üç kişi bindi hep. Bazen de onunla asansöre binenler, kalır korkusuyla indi. Yaşamını değiştiren kararı yaklaşık bir yıl önce Belçika’ya gitmek için bindiği uçakta verdi. Döner dönmez de kararını uygulamaya sokmak için araştırma yaptı. Gittiği Park Sima Sağlıklı Zayıflama Merkezi’nde sağlıklı beslenmenin ne demek olduğunu öğrendi, hiç zorlanmadan 11 ayda 44 kilo verdi, 142’den 98 kiloya düştü.

Uçakta ek kemer takılınca 11 ayda tam 44 kilo verdi

Haberin Devamı

Tartı 142’yi gösterdi

Kilolarından dolayı sağlık sorunları yaşadığını anlatarak sözlerine başlayan Özesen, “İşimiz gereği yemek yapmayı da, yemeyi de, ikram etmeyi de seviyoruz. Tartıya çıktığımda tam tamına 142 kiloyu görüyordum. Kilolarımı hiç dert etmiyordum. Oysa ki, senelerce top oynadım. O dönem inceciktim. Kilo aldıkça direncim zayıflamaya başladı. Hipoglisemi yanında kolesterolüm de yükseldi. Sağlık sorunları başladı” dedi. Belçika’ya gitmek için bindiği uçakta yaşadıkları ve hayatını değiştiren kararı verme anını, “Acayip bozuldum. Yapacak bir şey yoktu. O an, ‘Zayıflayacağım’ diye karar verdim” diyerek anlatan Levent Özesen, sonraki süreçle ilgili de şöyle konuştu:

Hiç zorlanmadan verdim

“Döner dönmez araştırmaya başladım. Tek düşüncem kilolarımdan kurtulmaktı. Danıştığım herkes adres olarak Park Sima’yı gösterdi. İlk görüşme anına kadar kilo vermenin çok zor olduğunu düşünüyordum. Meğerse çok kolaymış. Kilo verme sürecini insanlar kendileri büyütüyormuş. Sağlık sorunlarımdan kurtuldum. Hem benim, hem de sevdiklerimin yüzü gülmeye başladı. Kendime güvenim geldi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!