Üç kafadarın yanarak ölümüne 6 yıl istendi

Güncelleme Tarihi:

Üç kafadarın yanarak ölümüne 6 yıl istendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2011 00:00

Altınova’da TIR’ıyla kırmızı ışıkta bekleyen araçtaki üç kişinin yanarak ölümüne neden olan Tuncay Kavçak hakkında, 3 ile 6 yıl arasında hapis istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Ayvalık Altınova’da geçen temmuz ayında, Almanya’dan yüklediği plastik kasaları İzmir’e götüren Tuncay Kavçak (43), 35 PFJ 29 plakalı TIR’la, kırmızı ışıkta bekleyen üç otomobilin arasına daldı. Çarpmanın etkisiyle bir otomobilin yakıt deposu patladı, araç alev aldı. Araçtaki Metin Yenigün (65), Mümin Varol (50) ile Ahmet Uçar (44) yanarak can verdi.

Çok yakın arkadaşlar

Üç kişinin Dikili Kabakum’daki Bankacılar Sitesi’nde bulunan evlerinde tatil yapan üç arkadaş oldukları belirlendi. Yenigün’ün Kent Gıda Ege Bölge Müdürlüğü yaptıktan sonra 3.5 yıl önce emekliye ayrıldığı, SEKA’dan emekli Mümin Varol ile İzocam’da çalışan  makine mühendisi Ahmet Uçar’ın ise uzaktan akraba olduğu nlaşıldı. Yenigün, Varol ve Uçar’ın, çok iyi anlaştıkları için çevrelerinde “Üç kafadarlar” olarak tanındığı, kaza öncesinde de Ayvalık’a doğru gezintiye çıktığı belirlendi.

Haberin Devamı

Frende sorun yokmuş

Kazadan sonra tutuklanan sürücü Kavçak hakkında, Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 3 ile 6 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kavçak, kazadan önce TIR’ın şoför yerinde yangın çıktığını ve teknik arızadan dolayı frenlerinin tutmadığını ileri sürdü. Ancak, savcılığın istemi üzerine, aralarında TIR’ı üreten firmadan bir yetkilinin de bulunduğu, bilirkişi heyetinin, araçta fren arızası belirleyemediği bildirildi.
Bu arada ailelerin, sürücü, nakliye firması ve sigorta şirketine açtıkları maddi ve manevi tamzinat davalarının ise Ayvalık Asliye Hukuk Mahkemesi’nde sürdüğü öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!