Tutukluluğa itiraz edildi

Güncelleme Tarihi:

Tutukluluğa itiraz edildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2011 01:00

İZMİR Büyükşehir Belediyesi ve şirketlerine yönelik operasyonda sekiz yönetici de tutuklandı.

Haberin Devamı

“Gönüllü Avukatlar” adıyla biraraya gelen 70 avukat, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç, bürokrat ve şirket yöneticileri Serpil Keskin, Hilmi Özen, Reha Pekerten, Mehmet Sayar, Nagehan Genç, Zeki Karatay, Mehmet Hulusi Gülşen’in tutukluluklarının kaldırılması istemiyle İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na başvurdu.

Avukatlar, kısıtlama kararıyla savunmanın engellendiğini, suçlama ve tutuklama nedenlerinin sadece dinleme kayıtları olduğunu, bunun dışındakilerin şüphelileri aklayan nitelikte olduğunu; suçlamaların önemli kısmının Sayıştay denetim sorgularına dayandırıldığını, bunun kesinleşmiş kararlar olarak değerlendirilmemesi gerektiğini, içerikleri ve kapsamı itibariyle ancak yargılama sonunda aydınlanabileceğini iddia etti. Dava açmanın uzunca zaman alacağını, bu süreçte şüphelilerin ve ailelerinin manevi ve maddi açıdan dayanma güçlerinin olamayacağını belirten avukatlar tutuklamanın kaldırılmasını istedi.

Meraklı bekleyiş
Bu arada 16 yıl mücadele ettikten sonra bir kız bebek sahibi olan ve tutuklanan Destek Hizmetler Daire Başkanı Serpil Keskin’in eşi Murat Keskin bir yaşındaki kızı Selen’le mutlu haber beklediğini belirterek şunları söyledi: “Eşim dürüstlüğü ve çalışkanlığıyla bilinen bir insandır. Bu görev de kendisine bu özelliği nedeniyle verilmişti, kadrosu da henüz 4 ay önce onaylandı. Sadece bir devlet memuru olarak görevini yürütmeye çalışan eşim nasıl oluyor da bir suç örgütünün mensubu olarak değerlendiriliyor aklımız almıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!