Türkiye'nin en büyük güneş tarlası

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin en büyük güneş tarlası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2013 00:00

DENİZLİ Serinhisar’a bağlı Ayaz Köyü’ne Türkiye’nin en büyük güneş enerji santralı kuruldu.

Haberin Devamı

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Hüseyin Erikoğlu’nun yaptığı Renoe Enerji’ye ait Renoe Ayaz Santralı, 500 kWp güçle güneş enerjisinden elektrik üretecek. 1 milyon euro yatırımla tarıma elverişsiz 10 bin metrekarelik alanda bin 818 güneş paneli kullanılarak oluşturulan santral, Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut’un da katıldığı törenle açıldı.
Vali Demir, “Denizli ve Türkiye açısından tarihe tanıklık ediyoruz. Güneş enerjisi konusunda ne kadar çok başarılı olabilirsek, bu inanılmaz kaynağı çok daha iyi değerlendirmiş olacağız. Ancak yapmamız ve katetmemiz gereken çok aşama var. Bu, bir başlangıç bizim için. Denizli ileride bu güneş panellerini üretebilecek kent olacak. Tekstil ve sanayi şehri olan Denizli artık enerjide de Türkiye’nin en önde kentlerinden biri olacak” dedi.
Başkan Zolan, Türkiye’nin cari açığının en önemli bölümünü enerji giderlerinin oluşturduğunu belirterek, “Erikoğlu Ailesi’ni böylesine önemli bir yatırım yaptıkları için kutluyorum” diye konuştu.
Santralın alanında Türkiye’de yerde kurulu en büyük tesis olduğunu kaydeden Erikoğlu da, “Türkiye, yenilenebilir enerji alanında Avrupa’dan daha iyi potansiyele sahip” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!