Türkiye’ye dava açacağız

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’ye dava açacağız
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2009 00:00

Didim’de ev alan, ancak bir türlü oturamayan İngilizler, yargıdan da umduklarını bulamayınca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde dava açmaya hazırlanıyor.

Beckie-Geraint Evans dört yıl önce 52 bin sterline (125 bin TL) müteahhit Ali Bulur’dan lüks bir villa aldı. Tapu için askeri izin beklerken Bulur, villayı ipotek gösterip bankadan kredi çekti. Bulur, borcunu ödemeyince banka villayı başkasına sattı. İngiliz çift, Bulur aleyhine açtıkları davayı da kaybetti.

Umutlar Avrupa’da

Evans çifti, müteahhitin mağdur ettiği başka aileler olduğunu öne sürdü, evi geri almak ve maddi zararlarını tazmin etmek için "Eylem Komitesi" kurup davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyacaklarını bildirdi. İngilizler konuyu ülkelerinin parlamentosu ve basının da gündemine getirecek.

Istırap çekiyoruz

Geraint Evans, villa kaybetme fikrine alışmaya çalıştığını belirterek, "Ancak bu bize yaklaşık 80 bin sterline mal oldu. Mahkemeye sunduğumuz onca delilin kabul edilmemesine ve hakimin evimizin mülkiyetinin başkasının olduğuna karar vermesine inanamıyorum. Bunca zamandır çektiklerimize daha da ıstırap eklendi" dedi.

Bizim gibi aile çok

Evans çifti, ev alıp mağdur olan, müteahhitler krediye karşılık teminat gösterdiği için tapularına kavuşamayan çok aile olduğunu iddia ederek, "Türkiye’nin emlak sektörünü bunlar batırıyorlar" dedi. Diğer mağdurlar Billy Jane Coldwell, Paul Pearson ve Lesley Lewis-Dixon’un davaları da sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!