Turkcell’e AK Parti’den atama

Güncelleme Tarihi:

Turkcell’e AK Parti’den atama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2013 13:38

SERMAYA Piyasası Kurulu (SPK) tarafından Turkcell Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atanan AK Parti’nin Ar-Ge’den sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Bekir Pakdemirli (40) “Turkcell’in dönen çarklarını yağlamaya gidiyorum” dedi.

Haberin Devamı


SPK, Turkcell’in 11 Mart 2013 tarihinde atanmış olan üç bağımsız yönetim kurulu üyesine ilaveten, Kurul’un karar tarihi itibariyle görev süreleri dolmuş ve yerlerine genel kurulca yenileri seçilmemiş olan yönetim kurulu üyeliklerine Mehmet Bostan ve Bekir Pakdemirli’yi atadı. AK Parti’nin Ar-Ge’den sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Bekir Pakdemirli, 2011 genel seçimlerinde 6’ncı sıradan milletvekili adayı olmuş ancak seçilememişti. Eski Başbakan Yardımcısı Ekrem Pakdemirli’nin oğlu olan Bekir Pakdemirli’nin adı, yerel seçim öncesi Bornova ve Bayraklı belediye başkan adaylığı için geçiyor.

ESKİ BAKANLARLA ÇALIŞACAK

Turkcell’de yönetim kurulu üyesi olan eski bakanlardan Hilmi Güler ve Atilla Koç’la birlikte çalışacak olan Pakdemirli, ataması için “Turkcell’de çarkın düzgün işlemesi için katkı koyacağım. Şirketin dönen çarklarını yağlamaya gidiyoruz. 90 bin hisse sahibi var. Ortaklar arasındaki anlaşmazlık giderildiğinde kendi yönetimlerini oluşturacaklardır. Benimki icracı bir görev değil, yönetim kuruluna katılacağım, ancak Turkcell’de biriken çok iş var. İlk zamanlarda İstanbul’a sık gitmem gerekebilir. AK Parti’deki görevim benim yaklaşım 10 görevimden biri. Turkcell’deki görevimin siyaseti engelleyeceğini düşünmüyorum” dedi.

Haberin Devamı

MODEL UÇAK KULLANMA EHLİYETİ VAR

Aile şirketi olan Adres Danışmanlık’ta baş denetçilik yapan Pakdemirli, çok uluslu Kanada firması olan McCain’de müdürlük yapıyor. Kurumsal finansman, halka arz danışmanlığı ve yeniden yapılandırma konularında şirketlere danışmanlık da yapan Pakdemirli, evli, iki çocuk babası, İngilizce, Almanca ve İtalyanca biliyor. Model uçak ehliyeti olan Pakdemirli rafting ve sörf de yapıyor.

Turkcell’e AK Parti’den atama

“HER YERDE YANDAŞ, HER YERE YANDAŞ”

MHP Grup Başkanvekili, İzmir Milletvekili Oktay Vural, SPK’nın Turkcell Yönetim Kurulu’na AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Bekir Pakdemirli’yi atamasına twitter hesabından tepki gösterdi.

Vural, şu twitleri attı:
“SPK, Turkcell Yönetim Kurulu’na 12 Mart’ta eski AKP bakanları Atilla Koç ve Hilmi Güler’i atamıştı. Şimdi AK İzmir İl Başkan Yardımcısını atadı. SPK’nın bu atamaları siyasilere rant dağıtma değil midir? SPK özerk değil midir? Siyaset, özerk kurul aracılığıyla özel sektöre müdahale ediyor. TMSF gazeteye el koyuyor eski AKP milletvekilini genel yayın yönetmeni yapıyor. SPK, AKP’lileri atıyor. Kamu denetçileri kurumuna AKP’li eski vekiller. Bu atamaların yapılması siyasi yozlaşmanın parti devleti anlayışının bir tezahürü değil midir? Ber yerde yandaş, her yere yandaş.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!