Turizme beşli proje

Güncelleme Tarihi:

Turizme beşli proje
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2010 00:00

Marmaris Ticaret Odası, sezonu uzatarak ilçe ekonomosine canlılık kazandırmak için önlem paketi hazırladı. Başkan Mehmet Baysal, seçenekler üretmek zorunda olduklarını vurguladı.

Haberin Devamı

MARMARİS Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal ve yönetim kurulu üyeleri, turizmin canlanması için hazırladıkları projeleri anlattı. Baysal, Marmaris’e ve halkına yararlı olabilmek için, “Beşi Bir Yerde” adını verdikleri projeler ürettiklerini söyledi.

Öncelikle eğitim

İlçede seçzonun kısaldığını savunan Baysal, uzatılmasının tek yolunun turizmin çeşitlendirilmesi olduğunu söyledi. Bu çerçevede hazırladıkları ilk projenin meslek eğitimi olduğunu kaydeden Baysal, şunları söyledi:

“Meslek eğitimi, Marmaris’in olmazsa olmazıdır. Sezon boyunca yüzbinlerce yabancı misafire doğurdan hizmet verenler, mesleklerinin getirdiği niteliklere sahip değildir. Bunun için meslek içi eğitim seferberliğini başlatıyoruz.”

Baysal, ikinci projenin Marmaris’e 15 dakika uzaklıktaki Amos kentini hedeflediğini bildirdi.  Amos’un bin kişilik amfi tiyatrosu ile 2 bin 200 yıllık bir Karya medeniyeti kenti olduğunu belirten Baysal, masraflarını kendilerinin karşılayacağı çevre temizliğine başlandığını açıkladı.

Kameriye’de evlilik

Üçüncü projenin evlilikle ilgili olduğunu ifade eden Baysal, şöyle konuştu:

“Selimiye Köyü’nün muhteşem masmavi sularında bulunan Kameriye Adası üzerinde 1800’lü yıllarda inşa edilen bir Ortodoks Kilisesi bulunmaktadır. Marmaris’e gelen yüz binlerce misafirin ziyaret edebileceği, inanç turizmi olarak kullanılabilecek ve evlilik turizmini başlatabilecek bir merkez olabilecek bu kiliseyi onarmak için gerekli girişimlerde bulunduk.”

Şifalı sularla müze

Sağlık turizmi için de proje ürettiklerini kaydeden Baysal, İçmeler’deki şifalı suyun ıslah edilmesi için belyediyeyle görüşmeler yapıldığını kaydetti. Baysal, son projenin de Osmaniye Köyü Bal ve Arıcılık Müzesi’ni hayata geçirmek olduğunu belirtti, “Bugünün dünyasında verimli çalışmayan, proje üretmeyen yörelerin büyüme ihtimalleri son derece düşüktür. Farklılaşan, markalaşan kazanır. Değişmeyen, taklitlerle yetinen taşeron kalır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!