Turizmde uçurum

Güncelleme Tarihi:

Turizmde uçurum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2008 00:00

Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, turizm sektöründe İzmir’in Antalya’nın gerisinde kaldığını belirtti. Öncel bakanlığı suçlayarak, "Tanıtım eksikliği var" dedi.

İZMİR Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, turizm sektöründe İzmir’in Antalya’nın gerisinde kaldığını belirterek, "Ege ile Antalya arasındaki uçurum büyüyor. Nasıl kapanacak bilmiyorum. Suçlusu Kültür ve Turizm Bakanlığı" dedi.

TANITIM EKSİKLİĞİ

Her yıl ’patladı’ denilen turizmde bu yıl yurtdışındaki satışların yüksekliğine dikkat çeken Veysi Öncel şöyle dedi: "Bu Antalya için geçerli. İzmir, Antalya’nın gerisinde. İzmir’deki satışları arttıramıyoruz. Çünkü tanıtım eksikliği var." Antalya aldı başını gidiyor. Antalya ile Ege arasındaki uçurum büyüyor. Nasıl kapanacak bilmiyorum. Suçlusu Turizm ve Kültür Bakanlığı" diyen Öncel, Turizm ve Kültür Bakanlığı’nın ilk defa Çeşme için tanıtım kitapçığı bastırdığını da kaydetti.

İTO’YA SİTEM MESAJI VAR

Konaklama Tesisleri Meslek Komitesi olarak İTO yönetiminden tanıtım amacıyla parasal destek istediklerini belirten Veysi Öncel, bu taleplerine olumlu ya da olumsuz bir cevap gelmemesini eleştirdi. Öncel, "Komite olarak yazdık, başvurduk. Yönetim kurulumuzun da sanırım görevi tanıtıma destek olmak. Yönetim kurulunda ben de ne için destek istediğimizi anlattım. Aradan 2-2.5 ay geçti ancak komitemize olumlu ya da olumsuz bir cevap gelmedi. İzmir ve Çeşme’nin tanıtımı yapılacaksa bu gözardı edilmemeli diye düşünüyorum" dedi.

Kaynaklar’da susuzluk isyanı

İzmir Buca İlçesi’ne bağlı Kaynaklar Beldesi Zafer Mahallesi sakinleri, tankerle taşınan suların da iki haftadır kesilmesi üzerine isyan etti. Susuz yaşamanın canlarına tak ettiğini söyleyen mahalle sakinleri boş kovalar ve pankartlarla eylem yaptı. Vatandaşlar, "Su istiyoruz, susuz yaşamak istemiyoruz, su hayattır" diye haykırdı. Kaynaklar Belediye Başkanı Mustafa Karagülmez, "5216 Sayılı Büyükşehir Belediyeleri Kanunu’ndan sonra yetki Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. İZSU tankerle su getiriyordu" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!