Turizmciye sıkı denetim

Güncelleme Tarihi:

Turizmciye sıkı denetim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2011 00:00

İzmir’de bulunan turistik tesislere sıkı denetim geliyor. Turistik tesislerin denetlenmesinden sorumlu olan dört müdürlük koordineli olarak çalışarak tüm tesisleri denetleyecek.

Haberin Devamı

Turistik tesislerin 2011 sezonuna en iyi şekilde girmelerini sağlamak amacıyla sıkı denetimler geliyor. Turistik tesislerin denetlenmesinden sorumlu Kültür ve Turizm, Sağlık, Tarım ile Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ortak bir çalışma başlattı. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleştirilecek çalışma kapsamında başta turistik belgeli tesisler olmak üzere tüm tesisler önce eksiklerini gidermeleri konusunda uyarılacak, verilen süre zarfında eksiklerini gidermeyenler ise ağır cezalara çarptırılacak, eksiklerin tekrarı halinde belge iptaline kadar gidilecek. İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz amaçlarının teşekkür edilecek tesisler yaratmak olduğunu söyledi.
Önce uyarı yapılacak
Uygulamanın nasıl yapılacağı konusunda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantının ardından açıklama yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdülaziz Ediz, çalışma kapsamında turistik belgeli olsun olmasın tüm konaklama, yeme-içme tesislerinin sıkı bir şekilde denetleneceğini söyledi. Bu tür tesislerle ilgili dört kurumun kendi rutin denetimlerini yapacağını belirten Ediz, “Bu denetimlerin sonuçları müdürlüğümüzde toplanacak. Ocak ayı sonuna doğru işletmecileri bilgilendireceğiz. Ardından da onlara süre tanıyacağız. Tesislerini yenilemesi gerekenlerin yenilemesini, eksiklerini tamamlamalarını isteyeceğiz. Amacımız tesislerden gelen şikayetleri en aza indirmek, ceza yazmak yerine teşekkür edeceğimiz tesisler oluşturmak, hizmet kalitesini arttırmak” diye konuştu.
Ceza ya da iptal
İzmir’de Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli 135 konaklama, 69 yeme içme tesisinin bulunduğunu sözlerine ekleyen Ediz, “Bilgilendirmeyi yaptıktan sonra işletmecilere eksiklerin tamamlanması için sezon başlayana kadar süre tanıyacağız. Sezon başladıktan sonra da denetimler sıkı tutulacak. Denetimler sırasında da kesinlikle müşteriyi zor durumda bırakmayacağız. Ancak eksik gördüğümüzde ağır cezalar keseceğiz gerekirse de belge iptaline gideceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!