Turizmcilere İzmir lezzetleri

Güncelleme Tarihi:

Turizmcilere İzmir lezzetleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2015 16:08

İzmir Ticaret Odası (İTO) tarafından gerçekleştirilen ve destekçileri arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin (İEÜ) yer aldığı "Tourİzmir Zirvesi" katılımcıları İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrenci şefleri tarafından hazırlanan geceye katıldı.

Haberin Devamı


 26 ülkeden 65 uluslararası turizm birliği, havayolu şirketi yöneticileri, tur operatörü, seyahat acentesi ve kongre planlayıcısı, gece öncesinde İzmir Ekonomi Üniversitesi'ni gezdi. Konuklar, Eğitmen Şef Merve Burcu Akbulut yönetiminde İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü 3. sınıf öğrenci şeflerin hazırladığı Türk mutfağına özgü yemekleri tattı. Etkinlikte, İEÜ Eğitmen Şef Yrd. Doç. Dr. Pierre Raffard Türk mutfağı ve Eğitmen Şef Işık Gülçubuk da Türkiye'de Şarap Üretimi hakkında sunum yaptı.
 Gecede konuşan İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İTO'nun en çok önem verdiği sektörlerden birisinin turizm olduğunu belirterek, "Turizm dünya barışına, dostluğuna katkı yapıyor. Onun ötesinde turizm ticaretin başlangıcıdır. Dünyanın 26 ülkesinden 65 turizm alanında satın alma ve karar verici önemli isimler İzmir'de. İzmir Ekonomi Üniversitesi'ne geldiler. Üniversitemiz, İngilizce eğitim veren bir üniversite. Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü'nde gastronomi turizmine hizmet verecek şeflerimiz yetişiyor. Öğrencilerimiz, konuklarımıza Türk mutfağından örnekler sundu ve çok beğenildiler" dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!