Turizmci acı söyledi

Güncelleme Tarihi:

Turizmci acı söyledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

TÜRKİYE Seyahat Acenteleri Birliği Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Semih Adıyaman, turizmin gözdesi olan ilçenin altyapı sorunları ve eksik yatırımlar yüzünden tükeneceğini ileri sürdü.

2001'de Bodrum'un İngiliz piyasasında kayıplar yaşayacağınıöne süren Adıyaman, görüşmelerin olumlu sonuçlaması halinde açığın Rus, Fransız ve İtalyanlarla kapatabileceğini söyledi.

ADIYAMAN, ‘‘Türkiye'ye toplam turistin yüzde 75'ini getiren Alman Neckerman, Tui, İngiliz Air Tour ve First Chose ile iş yapılıyor. Bunların Bodrum'a bakışı, altyapı yüzünden, çok parlak değil’’ dedi.

KUŞADASI ve Didim'in yanlış politikalarla tükendiğini, Bodrum'u da aynı sonun beklediğini söyleyen Adıyaman, ‘‘Hızla önlem alınmazsa Bodrum 2 yıl sonra Kuşadası konumuna düşecek’’ diye konuştu.

İLGİNÇ BENZETME

Şahin fiyatına Mercedes

BODRUM'un turizmde birinci lige çıkamadığını, Antalya ve Alanya gibi yerler dolduktan sonra artan turistlerin gönderildiğni belirten Semih Adıyaman, ‘‘Bodrumlu turizmci fiyatlarını hep düşürmek zorunda kaldı. Yıllarca Şahin fiyatına Mercedes satmak zorunda kaldı. Aslında yılda 5 milyar dolar gelebilecekken Bodrum'un turizm geliri 1 milyar doların altında kaldı’’ dedi. ‘‘Bodrum'un hedefinin 2005 yılında AB'nin Bakanlar Kurulu toplantısına evsahipliği yapmak olduğunu söyleyen Adıyaman, ‘‘Başta vali ve kaymakam, tüm belediye başkanları ve kamu yetkilileri bir AB fotoğrafı çektirsin. Altına ‘Bodrum'u yok olmaya götüren su, elektrik, yol gibi tüm altyapı sorunlarını çözmeye karar verdik’ diye imza atsın ve bu fotoğraf yayınlansın’’ diyen Adıyaman, önerilerini şöyle sıraladı.

‘‘Tüm muhtarlar mahalle halkını eğitmeli. Kapılarının önünün, sokakların temiz tutulmasını, badanasız bina kalmamasını, ev ve sokak kenarlarının çiçeklendirilmesini sağlamalı. Dünyanın yedi harikasından biri olan Mozole ile tarih okuyan herkesin tanıdığı Heredot adı ön plana çıkarılsın. Bodrum'dan Turgutreis'e uzanan ana artere Heredot Bulvarı adı verilsin. İki yanına albenili, lüks tesisler kurulsun.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!