Turistler için yapıldı yerliler kullanıyor

Güncelleme Tarihi:

Turistler için yapıldı yerliler kullanıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 10:45

İZMİR’de, tarihi Agora ören yerini gezmeye gelen turistleri getiren otobüsler için ayrılan park yerine özel araçlar parkediyor.

Haberin Devamı

Turistler için yapıldı yerliler kullanıyor

Kent merkezindeki tarihi ören yeri Agora’yı ziyarete gelen turistleri getiren otobüslerin otopark sıkıntısı yaşaması nedeniyle bir çözüm düşünüldü. Bu kapsamda, Agora’nın çok katlı otoparka bakan giriş kapısı önündeki yolun iki yanına park cepleri yapıldı. Buraya turist getiren otobüslerin dışındaki araçların park etmesinin yasak olduğu, aksi halde araçların çekileceğini bildiren uyarı levhaları konuldu. Ancak sürücülerin bu uyarı levhalarına aldırmayıp, araçlarını turist otobüsleri için ayrılan bu alana park ettikleri görüldü.

Turistler için yapıldı yerliler kullanıyor



Turistleri getiren otobüslerin, Agora’nın üst tarafındaki kapının bulunduğu yerdeki dar yola girdiklerinde dönmekte zorlandıklarını belirten tur acentelerinin yetkilileri, "Bizim bu sıkıntımıza yerel yönetimler sessiz kalmadı ve ören yerinin alt giriş kapısının bulunduğu yere otobüs park cepleri yaptı. Ancak yasak levhaları olmasına rağmen, araç sürücüleri buraya park edip turizmi baltalamaya devam ediyor" diyerek yakındı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!