Turgut Pura ödülleri

Güncelleme Tarihi:

Turgut Pura ödülleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2010 00:00

Turgut Pura Vakfı Resim ve Heykel yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Yarışmaya 320 resim, 98’ü heykel olmak üzere 418 eser katıldı.

Haberin Devamı

BU yıl 29’uncusu düzenlenen Turgut Pura Vakfı Resim ve Heykel yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Yarışmaya Türkiye’nin çeşitli illerinden 320 resim, 98’ü heykel olmak üzere toplam 418 eser katıldı. İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi’nde gerçekleşen törene İzmir Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Konak Belediye eski Başkanı Ali Muzaffer Tunçağ’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı. Can İncekara resim dalında Turgut Pura Vakfı birincilik ödülünü, Aysın Akay ikincilik ödülünü, Songül Gültepe İzmir Büyükşehir Belediyesi ödülünü, Rıdvan Özgür ise Karaburun Belediyesi Ödülü’nü kazandı. Resim Dalında mansiyonları Olcay Kuş, Nilgün Köseoğlu, Elçin Alptekin, Ersan Deveci kazandı.

Haberin Devamı

Heykel dalında Turgut Pura Vakfı 1’ncilik ödülünü F. Evren Ergin, Turgut Pura Vakfı 2’ncilik ödülünü Ahmet Secer, İzmir Büyükşehir Belediyesi ödülünü Maksut Kesici, Naci Artun ödülünü Tülay Çakmak kazandı. Heykel Dalı’nda mansiyonları ise Oğuz Ertürk,  Derya Özparlak,  Evren Tepe, Fatma Gürle kazandı. 66 Resim ve 27 heykel de sergilenmeye layık görüldü.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!