Tunuslu Es Sadaka paravan şirket çıktı

Güncelleme Tarihi:

Tunuslu Es Sadaka paravan şirket çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

İZMİR'de sürdürülen Balina Operasyonu'nda hayalici firmalardan mal ithal etmiş gibi görünen Tunuslu Es Sadaka firmasının da tamamen hayali olduğu belirlendi. Bu paravan şirkete Türkiye'den ihraç edilmiş gibi gösterilen miktarın toplam 300 milyon doları aştığı belirlendi. Polis, bu firmaya yönelik ihracat yaptığını belirten ve aralarında tanınmış sektörel firmaların da bulunduğu 19 şirketi araştırmaya başladı.

İZMİR Mali Polisi, Balina Operasyonu'nda Güntürk, Yeşer Tekstil, Türkmenoğlu tekstil şirketlerinin ihracat yapmış gibi göründüğü Tunus'ta kurulu Es Sadaka firmasıyla ilgili Interpol'den bilgi istedi. Gelen yazıda hayalici firmaların gümrük çıkış beyannamelerinde alıcı firma olarak gösterdiği Es Sadaka'nın adresinin ev olduğu ve böyle bir firmanın faaliyet göstermediği bildirildi.

BUNUN üzerine İzmir Mali Polisi, diğer illere de yazı göndererek Es Sadaka'ya yönelik ihracatların titizlikle incelenmesini istedi. Şu ana kadar, aralarında sektörel dış ticaret şirketlerinin de bulunduğu 19 firmanın Es Sadaka'ya yönelik ihracat yaptığı belirlendi. Aralarında İstanbul'da kurulu Esen Spor, Hektaş Ticaret, Hosta Tekstil, Altınköprülü Ticaret, İş Reklamcılık gibi firmaların da bulunduğu bu şirketlerin Es Sadaka'ya yönelik ihracatları araştırılmaya başlandı. Es Sadaka'nın hayali ihracatın yanı sıra kara para aklama operasyonlarında da kullanılmış olabileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!