Tüketime fren

Güncelleme Tarihi:

Tüketime fren
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2015 15:48

TÜRKİYE’de giderek büyüyen ekonomik durgunluk vatandaşları harcamalarında ‘frene’ basmak zorunda bıraktı. Büyümenin ekonomik durgunluğun en önemli ilacı olduğunu, bu nedenle karar mercilerinin piyasaları canlandırıcı yönde hareket etmesi gerektiğini belirten uzmanlar, bireysel kredilerde vade esnekliğine gidilmesinin ekonomideki talebi artırabileceği söyledi.

Haberin Devamı

Gidişat tehlikeli

Tüketime fren

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Garanti ve Yapı Kredi Bankaları’nın eski Genel Müdürü Halit Soydan, “Durgunluk yaygın. İnsanlar ve kuruluşlar para harcamaya korkar oldu. Yatırımlar geriledi. Oysa özellikle gençler iş arıyor. Türkiye’de ekonomi son yıllarda ihracatla büyüyordu, ama sekiz ayda yüzde 8.9 geriledi. Turizmde inanılmaz daralmalar var. Antalya’da yüzde 40 azalma yaşanırken, rezervasyon iptalleri geliyor. Türkiye’de büyüme 3’ünde altına inecek. İşsizlik yüzde 10, genç işsizlik ise yüzde 25 dolaylarında. Büyüme durgunluğun en önemli ilacı olduğuna göre büyümeye yönelelim. Dışarıda satamıyorsak içeride satalım” dedi.
Ülke içerisinde ekonomi canlandırmak için faiz indirimi uygulanabileceğini ancak bunun yakın bir seçenek olmadığını aktaran Soydan, vade esnekliğinin konuşulduğunu, uygulanmasının yararlı olacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!