TTO 2016 destekleri için KOBİ’ler buluştu

Güncelleme Tarihi:

TTO 2016 destekleri için KOBİ’ler buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 11:47

İZMİR’in Torbalı Ticaret Odası (TTO) tarafından düzenlenen toplantıda, İŞKUR ve KOSGEB 2016 destek programları anlatıldı.

Haberin Devamı

TTO, üyelerine hem KOSGEB hem de İŞKUR’un 2016 yılı destek programlarını tanıtmak amacıyla toplantı düzenledi. Yaklaşık 200 kişinin yer aldığı toplantıda; İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, KOSGEB Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Dr. Özgür Armaneri ve AK Parti eski İzmir Milletvekili Rıfat Sait konuşmacı olarak katıldı.

TTO 2016 destekleri için KOBİ’ler buluştu



O MEŞHUR SORU TORBALI’DA ÇÜRÜTÜLDÜ

Açılışta konuşan TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, her iki kurumunda iş dünyasının yanında olduğunu kaydederek, "Bu kuruluşların KOBİ’lere yönelik önemli destekleri var. KOSGEB’in yeni destek paketleriyle, iş dünyası inovasyona önem veren girişimciler kazanacak" dedi. Ticaret Odası’nın yeni binası hakkında bilgi de veren Olgun, "Bir odanın sadece aidat toplamadığını herkese gösterdik. Örneğin, yaptığımız eylem sayesinde Rekabet Kurulu’nu harekete geçirdik, beton zammının geri çekilmesini sağladık. Bir önceki dönemde 1160 TL olan katı atık bedelini 200 TL’ye düşürttük. Çöp belasını da ilçemizden def ettik. ’Odalar ne iş yapar?’ angarya söylemini Torbalı’da çürüttük" dedi. Olgun, Dış İlişkiler Birimi’ni kurduklarını çok yakında da KOBİ Destek Birimi’nin kurulacağını söyledi.

Haberin Devamı

Ardından konuşan İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, kurumun iş dünyasına sağladığı desteklere değinerek," İstihdama, iş gücüne katılma, genç ve kadınları iş gücüne katılmasını sağladık. Geçen yıl işe yerleştirmede Türkiye birincisi olduk. İşbaşı programıyla istihdama teşvik ediyoruz. Bu program tadından yenmez bir program. Örneğin 45 kişinin çalıştığı bir iş yeri bu program ile 5 kişiyi işe alıyor. 320 gün boyunca maaşını ve sigortasını biz yatırıyoruz. 2015’te 9700 kişi bu programa katılırken, 2016’da sadece Mart’ın 15 günlük sürecinde 1600 kişinin işlemleri yapıldı" dedi.

Diğer konuşmacı KOSGEB Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Dr. Özgür Armaneri de kurumunun destekleri, hibe ve faizsiz kredileri hakkında bilgi vererek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"KOSGEB ayakta duran nitelikli iş kuran ve proje üretenlere destek veren bir birimdir. 7 ana destekten 2 tanesi proje bazlı olmayan destekler; broşür bastırma, fuar katılımı, nitelikli eleman desteği gibi desteklerde KOSGEB proje istemez. ARGE inovasyon paketinde bir girişimci hiçbir işyeri olmadan yenilikçi bir projeyle başvurursa ve bu onaylanırsa girişimci 1.5 milyon TL’ye kadar destek alabiliyor. Yine işbirliği güçbirliği destek programında çok ciddi destekler var. 5 firma birleşerek ortak ihtiyaçları üzerine yeni bir sektörde faaliyet başlatabilirler"

AK Parti eski İzmir Milletvekili Rıfat Sait ise hükümetin iş dünyasına sağladığı katkıları anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!