Tren gezisiyle hayata tutundu

Güncelleme Tarihi:

Tren gezisiyle hayata tutundu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2012 00:00

DENİZLİ’de yaşayan ve osteopetrozis (mermer kemik hastalığı) hastası olan 18 yaşındaki Merve Nur Bıyıkoğlu, altı kez sol, iki kez de sağ bacağı kırıldığı için 14 ameliyat geçirdi.

Haberin Devamı

Kemikleri çok hassas olduğu için dışarı çıkması bile sakıncalı bulunan ve yaşama küsen genç kızın hayatı, engellilerle katıldığı bir tren yolculuğunda değişti.
Kasım-Habibe Bıyıkoğlu’nun tek çocuğu olan ve açık lisede eğitim gören Merve Nur, geçen yıl, başkanlığını Nesrin Akbeyik’in yaptığı Umut Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği’nin iki ay önce engelliler için düzenlediği tren yolculuğuna katıldı. Hayatları boyunca trene hiç binmemiş bir grup engelliyle Denizli-İzmir arasında tren yolculuğu yapan genç kız, kendisi gibi hayata küsen kişilerin, katıldıkları etkinliklerle tekrar hayata tutunduklarını görünce yüreğine umut doldu. Tren gezisiyle şiir yazmaya başlayan Merve Nur’un şimdiye kadar yedi şiiri oldu ve bir kitap çıkarmak istiyor.

Moral benim her şeyim

Haberin Devamı

Artık içine kapanık biri olmadığını belirten Merve Nur, “Dışarı çıkmaya korkuyordum. Meraklı gözlerle bana bakanlar, aynı zamanda beni üzüyordu. Ama onlar bunun farkında değildi. Doktorlar da sürekli, ‘Dışarı çıkma, dikkat et’ gibi şeyler söylüyorlardı. Bu durum beni daha da üzüyordu. Hayatım tren yolculuğuyla değişti. Sürekli kendime uğraşlar buluyorum. Gördüğüm her şeyin şiirini yazıyorum. Şu ana kadar yedi şiir yazdım. Yakın zamanda da kitap çıkarmayı düşünüyorum. Hayatı yeniden yaşamaya başladım. Arkadaşlarımla tiyatro etkinliklerine katılıyoruz. Moral benim her şeyim” dedi.

Umut Treni

Buğu buğu gözlerinden
Süzülse aksa yara yara gamzelerine
Gül çocuk yağmurlar kıskanıyor
Gel çocuk bakışım ıslanıyor
Sen sevin gözlerin görmese bile
İnat o karanlığı hor görenlere
Ayağın elin tutmasa bile
İnat kalbini seni sevemeyenlere

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!