TOKİ turistik tesis yapabilir

Güncelleme Tarihi:

TOKİ turistik tesis yapabilir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 00:00

Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Ortakent-Yahşi Beldesi’nde 754 bin metrekare alanın TOKİ’ye tahsis edilmesine tepkiler devam ediyor.

Belediye Başkanı MHP’li Mehmet Onur Şahbaz’ın söz konusu alana beş bin konut yapılması için hazineye kayıtlı parsellerin, TOKİ Başkanlığı’na bedelsiz devri konusunu gündeme getirerek tepki göstermesi üzerine, Bodrum’da incemelerde bulunan AKP Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, alanın TOKİ’ye tahsis edildiğini doğruladı. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile görüştüğünü kaydeden Hıdır, “Bayraktar, araziye yap-sat villa yapmak düşüncelerinin olmadığını, kongre merkezi, butik otel, jeotermal tesis gibi projelerin hayata geçirilebileceğini söyledi” dedi.

Yargıya gideceğiz

Bu gelişme üzerine bir kez daha sesini yükselten Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Şahbaz, bölgeyi beton yığınına çevirmelerine izin vermeyeceklerini, tüm yasal haklarını kullanacaklarını söyledi.

Mimarlar Odası Bodrum Şubesi Başkanı Mahmut Yıldırım da, yoksullara ve afetzedelere konut yapmak için kurulan TOKİ’nin amaçlarının dışına çıktığını savundu. Yıldırım, “TOKİ iyi niyetli değil. Devletten ucuza arazi alacak, devlet olanakları ile ucuza turistik tesis veya konut yapacak, vatandaşı ile rekabete girecek. TOKİ cenneti betona çevirme girişiminde ısrar ederse bölge halkı ile birlikte hem ortak eylemlere, hem de konuyu yargıya götürmeye hazırlanıyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!