Tire Süt köfteyle Türkiye’ye açıldı

Güncelleme Tarihi:

Tire Süt köfteyle Türkiye’ye açıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2013 00:00

TİRE Şiş Köfte, Tire Süt Kooperatifi tarafından Türkiye pazarına çıkarıldı.

Haberin Devamı

 

Süt hayvancılığı alanında oluşturduğu model ve yatırımlarıyla ülke çapında dikkat çeken Tire Süt Kooperatifi, et ve et ürünleriyle de tüketiciden büyük ilgi görüyor. İzmir’de Pehlivanoğlu, Kipa, Migros, Tansaş ve şarküterilerde tüketicinin beğenisine sunulan ürünler, Migros’la yapılan protokol çerçevesinde ülke genelindeki 300 mağazada da satılmaya başlandı.


Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, tüketiciye, çiftlikten sofraya kadar kontrollü ve denetim altında sağlıklı ürün sunduklarını söyledi. Kooperatif olarak ana misyonlarının hem üreticiyi desteklemek hem de tüketiciye sağlıklı ürün sunmak olduğunu belirten Eskiyörük, “Tire Süt Kooperatifi bir üretici kuruluşu. 1967’de kurulan kooperatif bugün 2 bine yakın üreticinin birlikteliğiyle oluşan büyük bir güç oldu. Üretimin ve üreticinin devamlılığını sağlamaya yönelik yatırımlarımız sayesinde sadece Türkiye’de değil, 2012’de Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nce ‘Dünyada Örnek Kırsal Kalkınma Modeli’ unvanını kazanarak herkesin dikkatini çektik” dedi.

Haberin Devamı

El değmeden üretİlİyor

Kooperatif olarak üretimini yaptıklarını pastörize süt, yoğurt, ayran, peynir çeşitleri, şiş köfte ve sucuğun tüketiciden büyük ilgi gördüğünü kaydeden Mahmut Eskiyörük, sözlerine şöyle devam etti: “Otomatik sağım sistemli çiftliklerden el değmeden üretilen sütler, tüm laboratuvar analizleri yapılıp gıda güvenliğine uygun olarak işleniyor. Ayrıca ortaklarımıza ait erkek danaların sağlık kontrolleri yapılarak kesimi gerçekleştiriliyor ve işlenerek mamule dönüştürülüyor. Tire Süt Kooperatifi ürünlerini tercih etmekle sağlıklı besleneceğiniz gibi büyük emek sarf ederek üretim yapan kırsaldaki üreticiyi desteklemiş olacaksınız” diye konuştu. Küçük Menderes Havzası’nın ürün çeşitliliği ve kalitesiyle çok güçlü bir üretim potansiyeline sahip olduğunu da ifade eden Eskiyörük, “İlçemizin de, ülkemizin de en büyük kalkınma gücü tarımdır. Hedefimiz sırasıyla ilçemizin tüm tarımsal ürün zenginliklerini ön plana çıkarıp işleyerek yurtiçi ve yurtdışında pazarlamak” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!