Ticaretin yükünü taşıyor

Güncelleme Tarihi:

Ticaretin yükünü taşıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2014 01:22

Propratik Mağazası, ağır ve ticari lastik servisi, lastikte filo danışmanlığı gibi ilklere imza atan Büyükkarcı Şirketler Grubu, ‘ağır ticarinin gülen yüzü’ sloganıyla faaliyetlerine yön veriyor.

Haberin Devamı

YAKLAŞIK 27 yıl önce Manisa Soma’da inşaat malzemeleri sektöründe ticaret hayatına başlayan Büyükkarcı, bugün Ege’de 21 metrekarelik 4 tesisinde faaliyet gösteren bir grup şirketine dönüştü. 150 çalışanıyla Büyükkarcı Şirketler Grubu, Ford Trucks, Otokar Fruehauf, Lassa, Bridgestone, Alcoa, Bandag gibi sektöründe dev markaların Ege Bölgesi’ndeki önemli aktörlerinden biri haline geldi.
Dünyaca tanınmış güçlü isimlerin temsilcisi olmanın gelişimlerinde güçlü bir etken olduğuna dikkat çeken Büyükkarcı Şirketler Grubu’nun kurucularından Turgay Büyükkarcı, “27 yıllık öykümüzde dönüm noktamız merkezimizi Soma’dan İzmir’e taşımamız oldu. İzmir’in merkezinde Işıkkent’te olmak lojistik alanda bize avantaj yarattı. Bunun yanı sıra İzmir’de kalifiye personel sayımızı artırma ve mevcut personelimizi geliştirme olanakları bularak şirketimiz için önemli adımlar attık.

Haberin Devamı

Ticaretin yükünü taşıyor


Hizmet alanımız oldukça geniş ama ana sektörümüz ağır ticari. Sloganımız ‘ağır ticarinin gülen yüzü’. Misyonumuzu gerçekleştirerek bu sektörde farklılaşmak istiyor ve tüm yatırım ve çalışmalarımızı bu çizgide sürdürüyoruz. Şu anda ağır ticaride akaryakıt haricinde müşterilerimizin tüm ihtiyacını karşılayacak durumdayız. Bunu yaparken Avrupa standartlarını geride bırakmak onlardan daha iyi durumda olmak istiyoruz ve bunu da kısmen başardık” dedi.

Kurumsallaşmada atılım
Önümüzdeki yıl güçlenen PR, İK ve pazarlama departmanlarıyla kurumsallaşmayı bitirmek istediklerini anlatan Büyükkarcı, hedefleriyle ilgili şu bilgileri verdi:
“Bunu kurduğumuz sistemi gelecek nesillere sağlıklı aktarabilmek, çalışanlarımıza daha güvenilir bir gelecek vermek için zorunlu olarak görüyoruz. Söz ettiğimiz alanlarda danışmanlık hizmetleri almaya da devam ediyoruz. Taşımacılıkta yüzde 95’i hala kara yoluyla yapıldığı ülkemizde sektör büyümeye devam edecek. Ancak büyümenin sağlıklı olması çok önemli ve bu konuda sivil toplum örgütlerine önemli işler düşüyor. Biz de müşterilerimize verdiğimiz eğitimlerle ve uygulamalarla sektöre katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

BAŞARININ SIRI

Aile şirketlerinde kısa sürede bölünmelerin sıklıkla görüldüğüne dikkat çeken Turgay Büyükkarcı, “Biz de aile şirketiyiz, ama böyle bir tabloyla karşılaşmadık. Kardeşimle aramızda uyumlu bir çalışma var. Bugüne kadar ne kardeşim, ne de ben ihtiyacımızdan fazlasını almadık ve sürekli bu şirketi büyütmek için uğraştık. Her ikimiz de parayı amaç değil, araç olarak gördük. Birbirimizin sorumluluk alanlarına müdahale etmedik ve çok doğru bir iş bölümü yaptık. En önemlisi egolarımıza yenilmedik” dedi.

POPRATİK MAĞAZA

Sektöründe farklılık yaratmak ve en iyi olmak misyonuyla hareket ettiklerini dile getiren Turgay Büyükkarcı, bu amaçla yenilikleri takip ettikleri, gerek insan kaynağı gerekse teknolojik donanım açısından sürekli kendilerini geliştirdiklerini ifade ederek, “Kurulduğumuz yıldan bu yana Lassa Bridgestone Bandag bayisiyiz. Karşılıklı güvenle Brisa’nın uyguladığı Türkiye’nin ilk Propratik Mağazası’nı Işıkkent’teki yerimizde gerçekleştırdık. Bu Türkiye’nin gerçek anlamda ilk ağır ve hafif ticari lastik servisi. ECE R 109 standartını İzmir’de alan ilk şirketiz, Ford Trucks ilk levhasını bizim mağazamızda kullandı. Türkiye müşterisine lastikte ilk filo danışmanlığını uygulayan şirketlerdeniz. Ekip olarak gerçekleştirdiğimiz bu ilklerle gurur duyuyoruz. Ford servisimizde müşteri memnuniyeti alanında ‘Türkiye Birincisi’ seçildik” diye konuştu.

Haberin Devamı


TURNALAR HEP UÇSUN

Büyükkarcı Şirketler Grubu’nun ortaklarından Tümay Büyükkarcı gelecek için sosyal sorumluluğun farkında olduklarını ve bu konuda hız kesmediklerine dikkat çekerek, yürüttükleri sosyal sorumluk projeleri hakkında şu bilgileri paylaştı: “Elimizden geldiğince eğitim bursları, okullara araç gereç desteği gibi sosyal sorumluluk çalışmalarına desteklerimizi sürdürüyoruz.

Ticaretin yükünü taşıyor

Bunun yanı sıra Doğal Yaşamı Koruma Vakfı -WWF Türkiye’nin ‘Turnalar Hep Uçsun’ projesinin aktif olarak içindeyiz. Büyükkarcı olarak sattığımız her lastik gelirinden projeye kaynak aktarmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!