Tesfiyeci öğretmen liseye müdür oldu

Güncelleme Tarihi:

Tesfiyeci öğretmen liseye müdür oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2008 00:00

Milli Eğitim Müdürlüğü ilginç bir icraata daha imza attı. Teknik lisede makine tesfiye öğretmeni olan Zülküf Yıldız, kız meslek lisesine müdür vekili görevine getirildi.

İZMİR Milli Eğitim Müdürlüğü ilginç bir icraata imza attı. Teknik lisede makine tesfiye kalıp öğretmeni olan Zülküf Yıldız önce müdür yardımcılığına atandı, 21 gün sonra ise kız meslek lisesine müdür vekili verildi. Teknik lise ile kız meslek liselerinin statülerinin ayrı olduğunu belirten eğitimciler, "Her şeyden önce iki okulun cinsiyeti farklı" dedi. 2. AKP hükümeti döneminde de sürdürülen eğitimdeki ilginç atama zincirine bir yeni halka daha eklendi.

Mahkeme haklı buldu

Mersinli Teknik- Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde Makine Tesfiye Kalıp öğretmeni Zülküf Yıldız 2004 yılında başvurduğu müdür yardımcılığı kadrosuna atamasının yapılmaması üzerine dava açtı. Mahkeme Yıldız’ı haklı buldu. Mahkeme kararı uygulanarak Yıldız, öğretmenlik yaptığı okulun müdür yardımcılığı kadrosuna asaleten atandı. Yıldız, iptal edildiği için yenilenen Yönetici Atama Yönetmeliği’nin yürürlüğe girdiği 24 Nisan’da Nene Hatun Anadolu Meslek- Kız Meslek Lisesi’ne müdür vekili olarak görevlendirildi. Yıldız, müdür yardımcılığından jet hızıyla "vekaleten" de olsa müdürlük koltuğuna otururken, bu görevlendirme eğitim camiasında ilginç değerlendirmelere ve tepkilere yol açtı. Bir teknik lise öğretmeninin daha 21 günlük müdür yardımcısıyken üstelik bir kız meslek lisesine müdür olarak görevlendirilmesinin akıl almadığını belirten eğitimciler şu yorum ve iddialarda bulundu: "Düne kadar yönetici atama yönetmeliği yoktu. Yönetmelik çıktığı gün bu görevlendirme yapıldı. Okulda zaten müdür vekili vardı, yetki oldan alınıp Zülküf Yıldız’a verildi. Teknik lise makine, torna, tesfiye gibi ağırlıklı erkek mesleklerinin eğitiminin verildiği okul. Böyle bir okula nasıl ki bir kız meslek lisesinden giyim ya da nakış, beslenme öğretmeni gibi branşlardan müdür verilmesi doğru değilse, teknik liseden bir makine tesfiye öğretmeninin kız meslek lisesine verilmesi de doğru değil. Çünkü okul müdürü öğretmenleri denetlemek zorunda. Bir giyim, yiyecek- içecek dersini nasıl denetleyecek? Yani bu atamada mantık da yok, etik de."

KAYMAKAMLIK İSTEMİŞ

Öte yandan yönetici atamadan sorumlu, İl Milli Eğitim müdürlüğü Koordinatör Müdür Yardımcısı İsmail Çetin, Zülküf Yıldız’ın müdür vekilliği görevlendirilmesinin Konak Kaymakamlığı’nın isteği olduğunu söyledi. Yıldız’ı mahkeme kararını uygulayarak müdür yardımcılığına atadıklarını belirten Çetin, "Müdür vekilliği teklifi ise Konak Kaymakamlığından geldi. Biz bize gelen teklifi yerine getirdik. Eğer gittiği okula uygun değilse bakar, iptal ederiz" diye savunma yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!