Teşekkürler Sıtkı Baba

Güncelleme Tarihi:

Teşekkürler Sıtkı Baba
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Muğla Üniversitesi’ni yardımlarıyla ayakta tutan ünlü işadamı Sıtkı Koçman’a fahri doktora verilecek

MUĞLA Üniversitesi'ni, son iki yılda bağış yağmuruna tutan Sıtkı Koçman'a, fahri doktora unvanı verilmesi kararlaştırıldı. Muğla'nın, ‘‘Sıtkı Baba’’sı, 89 yaşındaki Koçman, üniversite için bugüne kadar 14 trilyon 472 milyar 829 milyon lira harcadı.

Yatırım yağmuru

KOÇMAN, jeneratörden yurda, yoldan köprüye pekçok yatırıma imza atarak, üniversitenin çehresini değiştirdi. Muğla Üniversitesi Senatosu da işadamına vefa borcunu ödemek istedi. Fahri doktora 29 Eylül Cuma günü sahibini bulacak.

AYNI gün, Koçman'ın yaptırdığı modern tesislerin açılışları da gerçekleştirilecek. Oy birliğiyle alınan senato kararında, 70 yıldır azimle ülke kalkınması için çalışan Koçman'ın, yüksek öğretim gençliği için de mükemmel olanaklar sağladığı vurgulandı.

Çoğu onun eseri

REKTÖR Prof. Dr. Ethem Ruhi Fığlalı, ‘‘Maden Yüksek Mühendisi Sıtkı Koçman, iş hayatında hep öncülük yaptı. Üniversitemizin gelişmesine emsalsiz maddi katkı sağladı. Pekçok bina, yol, düzenleme, Koçman'ın eseri. Bu yüzden doktora vereceğiz’’ dedi.

ESERLERİYLE İZ BIRAKTI

Kraliçe ödüllü

İŞADAMI Sıtkı Koçman, 1957'de İngilizler'le ortak olarak İzmir'de kurduğu BMC Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de ilk dizel motoru üretti. Bu alandaki başarıları nedeniyle 1973'te İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth tarafından Üstün Liyakat Nişanı'yla ödüllendirildi.

Sıtkı Koçman, Muğla'da üniversite gençliği için bir servet harcadı. Trilyonlar döküp pekçok tesis kazandıran Koçman'a fahri doktora unvanı verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!