Terör gösterisi gözaltısına 6 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Terör gösterisi gözaltısına 6 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2016 11:26

ANKARA Tren Garı’ndaki patlama sonrasında İzmir’de yaptıkları protesto gösterilerinde, terör örgütü PKK’nın propagandasını yaptıkları ve polise molotoflu saldırılarda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişi ile polise teslim olan 1 kişinin işlemleri tamamlandı.

Haberin Devamı

Şüphelilerden 2’si ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı, adliyeye sevk edilen 6 kişi ise tutuklandı.

Ankara’daki terör saldırılarını İzmir’de protesto eden kişilere yönelik dün sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Bu gösteriler sırasında terör örgütü PKK’nın propagandasını yaptıkları ve polise taşlı saldırılarda bulundukları iddiasıyla 7 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ayrıca, Karabağlar Yüzbaşı Şerafettin Mahallesi’nde polise taş, molotof kokteyli attıkları, çöp konteynerleriyle yolu kapattıkları da öne sürüldü.

Karabağlar, Konak, Bornova, Bayraklı ve Menemen ilçelerinde gözaltına alınan kişilerin evlerindeki aramalarda da, örgütsel doküman ve terör örgütünün propagandasını içeren malzemeler bulundu. Bu arada hakkında gözaltı kararı bulunan 1 kişi polise giderek teslim oldu. İfadeleri alınan 8 kişiden 2’si savcının talimatıyla serbest bırakıldı. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.K., M.S.Ç., C.B.K., S.D., Ö.D. ve yaşı küçük H.K. tutuklandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!