Termale gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Termale gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sıcak su kaynaklarındaki hareketlenmelerin depreme etkili olduğu iddiaları yaygınlaşınca İzmir'de izleme merkezi kurulması kararlaştırıldı.

İZMİR Valiliği, deprem hazırlıkları çerçevesinde termal su hareketlerini 24 saat izleme kararı aldı. Bunun için bir merkez oluşturularak, su sıcaklığı ve debi değerleri incelenecek.

Her yerde kaynak

BALÇOVA, Dikili, Aliağa, Çiğli, Çeşme ve Seferihisar'da jeotermal enerji bulunan İzmir'de, bu kaynakların ısıtma, seracılık ve turizmde kullanımı yönünde projeler geliştirilmişti. Balçova'da ısınma uygulaması başlamıştı.

Valilikten karar

ANCAK 17 Ağustos Marmara felaketinin ardından ortaya atılan termal kullanımının ekolojik dengeyi bozduğu ve depreme neden olduğu iddiaları tartışmalara yol açmıştı. Valilik de bir merkez oluşturarak, termal su hareketlerini izleme kararı aldı.

Saklanacak şey yok

VALİ Alaaddin Yüksel, ‘‘Merkezde toplanacak bilgiler ışığında, sıradışı olaylar gelişirse, tüm riski üzerime alıp, gelişmeleri İzmir halkıyla paylaşacağım. Yaşadıkları kentle ilgili gelişmeleri bilmek onların en doğal hakkı, saklanacak bir şeyimiz yok’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!