Tekno çobanlar geliyor

Güncelleme Tarihi:

Tekno çobanlar geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 13:16

İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin mobil iletişim kaynaklarından daha fazla faydalanmaları için İZKA desteğiyle hayata geçirdiği "Tekno Çobanlar" projesi, TBMM’de yılın en iyisi olmak için yarışacak.

Haberin Devamı

Tekno çobanlar geliyor

Yenilikçi girişimlerin kamuoyuna tanıtılması, başarılı projelerin desteklenip bu yöndeki uygulamaların yaygınlaştırılması için TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı tarafından 2003 yılından bu yana düzenlenen e-Türkiye ödülleri 8 Mart Cuma günü sahiplerini bulacak. İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin "Tekno Çobanlar" şeklinde lanse ettiği "İnovatif Koyun-Keçi Veri Sistemi Projesi" de yarışmada yeralacak.

Ağırlıklı olarak kırsal kesimde yaşayan ve küçükbaş hayvancılıkla uğraşan yetiştiricilerin iş geliştirme süreçlerine katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Birlik Başkanı Özer Türer, uygulama ile 8 bin 200 üyenin, işletme kayıt takiplerinin yapılabileceğini ifade etti. Türer; proje ile Türkiye’de erişilebilir, sürdürülebilir yetiştirici ve hayvan veri sistemi oluşturarak, bilgi kaybını önlenmek ve sektörde istatistiksel bilgi erişiminin sağlanmasına katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Tekno çobanlar projesi, "Kamudan Vatandaşa e-Hizmetler" kategorisinde; Adalet Bakanlığı’nın SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ve Veraset Sistemi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Bütünleşik Sosyal Yardım Hizmetleri Projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın DİNAMİK- Spor Bilgi Sistemi ve Sağlık Bakanlığı’nın e-Nabız projeleri ile yarışacak. TBMM’de yapılacak elektronik oylama sonucu birincilerin belirleneceği yarışmada 6 kategoride 26 finalist yer alacak.

BAKMADAN GEÇME!