Tehdit değil hatırlatma

Güncelleme Tarihi:

Tehdit değil hatırlatma
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2009 00:00

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Bulut, vergi borçlarındaki yapılandırmalar konusunda kamuoyuna yaptıkları hatırlatmaların “tehdit” olarak algılanmasının yanlış olduğunu söyledi.

Yanlış anlaşılıyor
 Ticaret Odası ile ortaklaşa düzenlenen panelde, işadamlarına seslenen Bulut, Gelir İdaresi’nin zorla vergi tahsil eden bir kurum olmadığını vurguladı. Bulut, “Mükellefler sıkıntılarıyla ilgili bizi ziyaret ettiğinde görüyoruz ki, aslında faydalanabileceği kolaylıklardan zamanında haberi olmamış. Maalesef bu mağduriyetin olmaması için bizim yaptığımız hatırlatmalar yanlış anlaşılıyor, bazen tehdit olarak algılanıyor” dedi.
36 ay vadelendirme
Bulut ayrıca, KOSGEB tarafından 100 bin KOBİ’ye yapılacak 2.5 milyar liralık desteklerin vergi borçları açısından da önem taşıdığını ve borçlu olan esnafın yararlanması gerektiğini ifade etti.  İTO Genel Sekreteri Adnan Yıldırım ise, ekonomik krizle birlikte özel sektör ile devletin “aynı havayı soluduğunu” belirterek, piyasaların rahatlaması için tüm vergi borçlarının 36 ay vadelendirilmesini istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!