Tavşanlar Gümüşlük’e Avrupalı turist yağdırdı

Güncelleme Tarihi:

Tavşanlar Gümüşlük’e Avrupalı turist yağdırdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2008 00:00

Bodrum Gümüşlük’e yüz metre uzaklıktaki Tavşan Adası’na yılda yerli yabancı 500 bini aşkın turist gidiyor. Son üç günde yürüyerek geçilebilen adaya yaklaşık 4 bin turistin gezdiği bildirildi.

BODRUM’un en batı ucunda ve Myndos Harabeleri üzerine kurulu Gümüşlük Beldesi, yaz sezonunun sona ermesine rağmen hareketliliğini yitirmedi. 3500 yıllık antik kalıntıları ve Tavşan Adası ile ünlü belde, yerli yabancı turist akınına uğradı.

Halikarnassos Kralı Mousolos’un yaptırdığı Kral Yolu’ndan, diz seviyesine kadarki suda 100 metre yürüyerek ulaşılan Tavşan Adası’nı sadece son üç günde 4 bin turistin ziyaret ettiği belirtildi. Jet Air, Tantur ve Arke Turizm’in yanı sıra çeşitli seyahat acenteleriyle Gümüşlük’e gelen Alman, Hollandalı ve Belçikalı turistler, tarihi adaya geçip denize girdi, tavşanları sevdi, yem verdi. Adaya geçemeyenler tavşanları dürbünle izledi. Tavşan Adası’na, günübirlik tur tekneleri ile özel yatlar da demirledi. Birinci derece arkeolojik ve doğal SİT alanı olan Tavşan Adası’nda binlerce turist bol bol hatıra fotoğrafı çektirirken, National Geographic, History Chanel ve Discovery Chanel gibi dünyaca ünlü televizyon kanalları da çekim yaptı. Tavşan Adası’nda sadece bu yıl, yerli ve yabancı 16 TV kanalı 20 ayrı belgesel ve film çekti.

Esnafın maskotları

21 yıldır Gümüşlük’te Turkuaz Galeri’yi işleten Durmuş Bahar, "Tarihi ve doğa güzellikleri ile ünlü adamızda gittikçe çoğalan tavşanlar beldenin maskotu haline geldi. Belde esnafı ve halkının desteği ile adada asırlardır yaşayan tavşanlar bir yandan turist yağdırırken, turizm sezonunun sonunda yaşanan canlılık esnafın yüzün güldürdü" dedi.

Tavşan Adası’na son yıllarda olan ilginin görülmemiş şekilde artarak, ziyaret eden yerli yabancı turist sayısının yılda 500 bine ulaştığını belirten Gümüşlük Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Ülküm ise, "Tavşan Adası’na yıllardır tek çivi çaktırmadık ve günümüze kadar doğal ve tarihi güzellikleri ile korumayı başardık. Adadaki yüze yakın tavşana turistlerin ilgisi büyük. Doğa ve tarihi güzelliklerle iç içe olan adadaki tavşanları korumak ve sayılarını artırmak için esnaf da büyük çaba sarfediyor" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!