Tatilkondu alarmı

Güncelleme Tarihi:

Tatilkondu alarmı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

İzmir'de metropol ilçe belediyeleri, uzun tatilden yararlanıp kaçak yapı dikmek isteyenlere karşı yoğun önlem aldı, 24 saat nöbet tutacak ekipler oluşturuldu.

Başkanlardan önlem

UZUN bayram tatillerinden yararlanıp kaçak yapıya yönelen vatandaşlara karşı ilçe belediyeler kolları sıvadı. Gecekonduculara göz açtırmamaya kararlı olan başkanlar zabıta müdürlüklerini harekete geçirdi.

Yapılan yıkılacak

ÖZELLİKLE gecekonduların yoğun olduğu Konak, Bornova, Çiğli ve Buca'da nöbet sistemi ile çalışacak ekipler kurulurken, başkanlar kararlılıklarını dile getirdi, ‘‘Yapanın evini başına yıkarız’’ diye gözdağı verdi.

10 gün sürecek

VATANDAŞLARI son kez uyaran başkanlar, kaçak yapı dikenin maddi ve manevi açıdan zararlı çıkacağını duyurdu. Sivil ekiplerin İzmir'i 10 gün boyunca 24 saat kesintisiz kontrol altında tutacağı bildirildi.

Alo ihbar hattı

KONAK Belediyesi, daha önce ertelenen gecekondu yıkımlarına ocak ayında başlayacak. Konak sınırlarındaki kaçakların 225 52 04 numaralı telefona bildirilmesi istendi, ihbarların hemen değerlendirileceği belirtildi.

ERDAL İZGİ

Kimseye göz açtırmayız

KONAK Belediye Başkanı Erdal İzgi, encümenin yıkım kararı verdiği kaçak yapıların yıkılacağını hatırlattı, ‘‘Ayrıca ağır para cezaları da keseceğiz. Ertelenen yıkımlar başlayacak. Oluşturduğumuz sivil ekipler ise bayram süresince tetikte olacak. Kimseye göz açtırmayacağız. Gelecek kaçak yapı şikayetlerini de anında değerlendireceğiz’’ diye konuştu.

CEMİL ŞEBOY

Fırsat sanan çok yanılır

BUCA Belediyesi'nin 6.5 yıldır gecekonduyla savaştığını belirten Başkan Cemil Şeboy, ‘‘Bu süre içinde 2 bin gecekondu yıktık. Vatandaşların bayram tatilini fırsat bilerek böyle bir çalışmaya girmeleri çok yanlış olur. Yapan olursa evini başına geçiririz. Fırsat sanmasınlar. Biz hep buradayız, sürekli kontrolde olacağız’’ dedi.

CENGİZ BULUT

Ortalık boş kalmayacak

BORNOVA sınırları içinde kaçak yapılara taviz vermemeye kararlı olduklarını belirten Başkan Cengiz Bulut, ‘‘Sürekli bir savaş halindeyiz. Bunun için bayram süresince de ortalığı bir dakika bile boş bırakmayacağız. Zabıtalar tesbit çalışması yapacak. Daha sonra da gereken işlemleri yapacağız’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!