Tatilciler gitti çöpleri kaldı

Güncelleme Tarihi:

Tatilciler gitti çöpleri kaldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2014 10:55

İZMİR'in Dikili İlçesi'nin cennet koylarıyla bilinen Bademli Mahallesi'nde, tatilcilerin geride bıraktığı evsel atıklar nedeniyle çöp yığınları oluştu. Rüzgar nedeniyle etrafa da dağılıp, denize sürüklenen çöpler, tepkilere neden oldu.

Haberin Devamı


Bademli Mahallesi'ndeki başta Pisa, Ilıca, Hayıtlı, Killik olmak üzere birbirinden güzel koylarda tatilcilerin gelişi güzel yerlere döktükleri çöpler kirliliğe neden oldu. Özellikle ağaç diplerinde çöp yığınları oluştu. Rüzgar nedeniyle etrafa dağılan çöpler, plajlar ve denize de ulaştı. Bademli Mahallesi Muhtarı Neslihan Kutlu Maraş, koylarımızın ve denizimizin eşsiz güzelliği yaz aylarında birçok tatilciyi buraya çekiyor, "Çevre il ve ilçelerden gelen özellikle hafta sonları günübirlik gelenler, çöplerini burada bırakıp, gidiyor. Bu durum bizi ve mahalle sakinlerini rahatsız ediyor. Tatilcilerden, daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Biz de bu konuda gerekli önlemleri almak için çalışacağız" dedi.
Sağlığımızla oynuyorlar
Bademli Mahallesi sakinlerinden Ufuk Akdoğan, köy halkının bu duruma çok üzüldüğünü belirterek, "Buradaki çöp yığınları çevrede inanılmaz kirlilik yaratıyor. Torbalar, plastikler rüzgarın etkisiyle denize karışıyor. Bu çöplerin burada doğaya bırakılmasına neden olanlar sağlığımızla oynuyorlar" dedi.
Mahalle sakinlerinden 80 yaşındaki Selva Gül, Pisa Koyu'nda günübirlik denize girmek için gelenlerin geride bıraktıkları çöpleri görünce şaşkına döndüğünü ifade ederek, "Beni asıl rahatsız eden buradaki işletmelerin ilgisizliği. Buradan para kazanıyorlar. Burada hem milletin parasını alıyorlar, hem de buraları korumuyorlar. 20 lira giriş ücreti aldıkları tatilcilerin çöplerini bırakmalarına göz yumuyorlar. Üstelik kendileri de bu çöpleri temizlemiyorlar. İnsan kendi işyerinde çöplerini temizlemez mi? Bir an önce yetkililerin buradaki yanlışları tespit ermelerini, sorumlular hakkında gerekeni yapmalarını istiyoruz. Eğer bu yapılmıyorsa, bu kurumlar halkın sağlığını değil, işletmelerin menfaatini düşünüyor demektir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!