Tariş Pamuk’tan yatırımcıya çağrı

Güncelleme Tarihi:

Tariş Pamuk’tan yatırımcıya çağrı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2008 00:00

Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği, kent merkezinde kalan pamukyağı kombinasının arazisi için hazırladığı Alsancak Kültür Alışveriş Yaşam ve İş Kompleksi projesine ortak olmak isteyenlerin tekliflerini bekliyor.

ÜRETİMİNİ Aydın’a taşıyan Tariş Pamuk Birliği’nin, İzmir’in gözde semti Alsancak’ta atıl kalan pamukyağı kombinası için yaklaşık 5 aydır süren proje çalışmaları sonuçlandırıldı. İmar planında "liman arkası" olarak belirtilen bölgede bulunan arsanın, sol tarafında Alsancak Garı ve Kültürpark, sağında Kültür ve Kongre Merkezi olması planlanan Sümerbank tesisleri bulunuyor. Bölge, imar planında turizm-ticaret-kültür plan notu taşımakla birlikte, bu bölgelerde alışveriş merkezleri, eğlence yerleri, her tür ticaret, otel, motel gibi turizm tesisi ile sadece bir firmaya ait yönetim merkezlerinin yer alabileceğinin belirtildiği kaydedildi. Oluşturulan 250 milyon YTL’lik proje için gelen teklifler değerlendirilecek.

Arsamızı satmayız

Birlik Başkanı Basri Özçoban, pamukyağı kombinasının bulunduğu arsanın İzmir’in en iyi arsası olduğunu belirterek, "Burasını projelendirerek İzmir’e kazandırmak istiyoruz. Yerimiz çok güzel. İzmir’in en büyük oluşum sağlanabilecek arsası. Biz projemizi oluşturduk. İzmir’e yatırım yapmak isteyenlere sesleniyoruz. Bunun üzerine gelişme yapabilecek firmalarla ortaklıklığa hazırız. Temelini en kısa zamanda atmak istiyoruz. Ancak olmazsa olmaz şartlarımızdan birisi arsamızı satmayacağız. Proje ortaklığı sağlayacağız" dedi.

24 katlı yaşam merkezi yapılıyor

Birliğin belirlenen plan notlarına göre tasarladığı Kültür Alışveriş Yaşam ve İş Kompleksi’nin toplam inşaat alanı 159 bin 600 metrekare olarak belirtildi. Yaşam merkezi 24 katlı toplam 74 bin 520 metrekare kapalı alan, alışveriş merkezi ise iki katlı toplam 14 bin 400 metrekare kapalı şeklinde tasarlandı. İş merkezi toplam 60 bin 880 metrekare kapalı alan ve 32 kat, kültür merkezi 10 bin metrekare kapalı alan üzerinde 4 katlı planlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!