Tarihi okulda eskiye dönüldü

Güncelleme Tarihi:

Tarihi okulda eskiye dönüldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2012 09:54

Dönemin İzmir Valisi General Kazım Dirik tarafından kurulup hizmete açılan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de ziyaretlerine ev sahipliği yapan, birçok önemli şahsiyeti topluma kazandıran İzmir'deki tarihi Gazi İlköğretim Okulu, 4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte ortaokul oldu.

Haberin Devamı

İzmir'de eğitimde, tarihi itibariyle ayrı bir yeri bulunan Alsancak'taki Gazi İlköğretim Okulu, 4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte ortaokula dönüştü. Değişiklikle, İzmirliler'in gönlünde taht kuran Gazi İlköğretim Okulu'nun yeni tabelası da, Gazi Ortaokul'u olarak duvardaki yerini aldı. Yetkililer, yeni eğitim sistemiyle birlikte okuldaki 1'inci sınıfların kaldırıldığını, 850 mevcut öğrenciyle eğitime devam edildiğini, yeniliğe alışmaya çalıştıklarını vurguladı. Ayrıca, 1950'li yıllarda da okulun ortaokul olarak hizmet verdiği, yeni değişiklikle birlikte eskiye dönüldüğünün de altı çizildi.

ULU ÖNDER ATATÜRK ZİYARET ETMİŞTİ
1932 Yılında temeli atılan Gazi İlköğretim Okulu, İzmir Valisi General Kazım Dirik tarafından kurulup bir yıl sonra hizmete açılmıştı. Adında şerefle taşıdığı “Gazi” ünvanıyla tanınan okul, 1933-1938 yılları arasında birçok yerli ve yabancı önemli şahsiyetler tarafından ziyaret edilmişti. Okul, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, eski cumhurbaşkanları İsmet İnönü ve Celal Bayar'ın ziyaretlerine de ev sahipliği yapmıştı. Okulun topluma kazandırdığı tanınmış kişiler arasında, TBMM Eski Başkanı Kaya Erdem, gazeteci Ertuğrul Özkök, Saba Tümer, Ferdi Özbeğen, Ali Kocatepe de bulunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!