Tanıtım değil Roma gezisi

Güncelleme Tarihi:

Tanıtım değil Roma gezisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2012 00:00

AK Parti’li Akhisar Belediyesi’nin kültür ve inanç turizminden pay kapmak amacıyla 22 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında İtalya’nın başkenti Roma’da açacağı sergiye CHP’lilerden tepki geldi.

Haberin Devamı

Akhisar Belediyesi’nin kültür ve inanç turizminden pay kapmak ve tanıtım amacıyla İtalya’nın başkenti Roma’da 22 Ağustos- 7 Eylül 2012 tarihleri arasında açacağı “Renkler, Dokular, Yaşanmışlıklar Perspektifinde; Akhisar Kadrajları” CHP’lilerden tepki geldi. CHP Akhisar İlçe Başkanı Vehbi Bakırlıoğlu, “Bu bir tanıtım değil Roma gezisidir. Belediyenin kısıtlı imkanları seyahatlerle harcanmamalıdır” dedi. Bakırlıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, “Belediye Meclisi’nin 9 Ağustos’taki toplantısında Roma gezisi gündeme geldi. Serginin 14 gün süreceği, yaklaşık maliyetinin 200-250 bin TL olacağı, Akhisar’dan katılımın mümkün olduğunca çok olmasının hedeflendiğini belirtildi. CHP Grubu’nun muhalefetine rağmen kararlar oy çokluğu ile kabul edildi. Akhisar’ın tarihinden gelen bu özelliğinin yeterince tanıtılmadığı, çalışmaların eksik kaldığı konularında belediye ile aynı düşüncedeyiz. Ancak yapılacak Roma gezisinin amaca hizmet etmeyeceğini düşündüğümüz için bu
konuyu kamuoyu ile paylaşma ihtiyacı hissettik” dedi.

Haberin Devamı


Gezi iddiası
“Dikkat ederseniz ‘Roma Gezisi’ tabirini kullanıyoruz” diyen Bakırlıoğlu, “Çünkü bizce yapılacak olan bu çalışma, pahalı bir turistik geziden öteye gitmeyecek, Akhisar’ın tanıtılmasına ve esas amaç olan gelen turist sayısında anlamlı bir artışa sebep olmayacaktır. Bu çalışma Almanya’da veya Yunanistan’da yapılacak olsaydı bunu anlayabilirdik. Çünkü ülkemize gelen turistlerin büyük çoğunluğu Rus ve Alman vatandaşlardan oluşmakta. Midilli’den Dikili’ye günü birlik turlar yapılmakta. Hatta bir diğer kilisenin olduğu bilinen Bergama Belediyesi’nin Dikili’ye gelen bu turistleri ücretsiz taşıdığı bilinmekte. Olaya daha bütünsel bakılarak 7 kilisenin olduğu diğer belediyeler ile birlikte hac organizasyonları düzenlenebilir. Hedef ülkeler belirlenip buralarda yapılacak Turizm Fuarları’na katılım sağlanılabilinir. Yapılan kazı bölgelerinin artırılması ve çalışmaların hızlandırılması bir diğer önemli husustur özet olarak Akhisar’ın inanç turizminin önemli bir merkezi olması konusunda önemli çalışmalar yapılmalı. Ancak bu konuda ayrılan kaynakların sınırlı olması, bizleri zaten sınırlı olan imkanlarımızı daha akılcı kullanmaya itmeli. Yani tabiri caizse ‘Attığımız taş, ürküttüğümüz kurbağaya’ değmeli” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!