Tamirhane isyanı

Güncelleme Tarihi:

Tamirhane isyanı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

KARŞIYAKA Soğukkuyu 1595 Sokak 26 numaralı binada oturan 12 daire sahibi, alttaki 7 tamirhane ve atölyenin çalışma koşulları nedeniyle mağdur olduklarını bildirdi. Zemin kattaki mobilya ve oto tamircilerinin ses, koku, titreşim, çevre ve görüntü kirliliği yarattığını belirten apartman yöneticisi Murat Çağlar, ‘‘Geçen yıl başvurmadığımız yer kalmadı. Görevliler, ruhsatların 2000'e kadar geçerli olduğunu belirtip, uyarmakla yetindi. 2000 Ocak ayında bu dükkanların taşınması gerekiyor. Ancak hareket yok. Yetkililerin konuya duyarlı yaklaşmasını istiyoruz'' diye konuştu.

Karanlık sokak

BORNOVA Kazım Dirik Mahallesi'nde uzun süredir sokak lambalarıyla ilgili sorun yaşadıklarını belirten Atıf Yaşar, ‘‘232 Sokak'taki lambaların büyük çoğunluğu yanmıyor. 3 aydır karşı karşıya kaldığımız bu sorunun giderilmesi için başvurmadığımız yer kalmadı. TEDAŞ görevlileri birçok kez geleceklerini belirtti, ancak gelen giden olmadı. Sorunun giderilmesini istiyoruz'' diye konuştu.

Burada yürümek cambazlık ister

SUSUZ Dede Parkı'na Mithatpaşa Caddesi'nden çıkan vatandaşlar yağışlı havalarda kayganlaşan bakımsız yollar, çukurlar ve set gibi önlerine çıkan kaya parçaları yüzünden güçlük çekiyor. Yollara döşenen taşların söküldüğünü belirten vatandaşlar, ‘‘Parkın yollarında yürümekte zorluk çekiyoruz. Eğimli yerlere basamak yapılsa veya parke taşı döşense bütün sorun çözülür'' dedi.

Tarihi bina kaderine terk

BUCA Ticaret Meslek Lisesi'nin tarihi binası, bahçeye yenisi yapılınca yıkık. dökük bırakıldı. Sit kapsamında olduğundan yıkılamayan bina, restore de edilmiyor. Lisenin deposu olarak kullanılan tarihi binanın dış yüzey duvarlarını da çevre sakinleri tuvalet haline getirmiş. Herkesin ortak isteği bu binanın hiç olmazsa, korunması.

Olmayan mahalle

UŞAK'ta belediye denetimli otobüslerde ‘‘Ketenlik'' hattı yazısı şaşırtıyor. Uşaklılar, Ketenlik'in Sıvaslı'nın bir köyü olduğunu, merkezde böyle bir semt ya da mahalle bulunmadığını belirtiyor. USULAŞ şoförleri de ‘‘Ketenlik'ten gelip yerleşenlerin çoğunlukta olduğu Atatürk Mahallesi'ne sefer yapıyoruz. Ancak Ketenlik tabelasını gören yolcular binmiyor. Ne yapacağımızı şaşırdık'' dedi.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK,(DHA)

Yaşayan gelenekler

OASİS Alışveriş ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen gecede Bodrum Folklor Araştırma ve Turizm Derneği'nin 100 kişilik halkoyunları ekibi gösteri sundu. Ege türküleri, salonu dolduranlarla birlikte söylendi.

KAYMAKAM Uğur Boran ve Belediye Başkanı Emin Anter'in de izlediği gecede, Ege'nin ünlü oyunları Çökertme, Şahboylum, Demirciler, Tosun Memet, Satıoğlu Zeybeği sunuldu, gençler gecenin coşkusuna kapılarak oyunlara eşlik etti.

Tek çatıdayız

GECEDE, yörenin gelenek ve görenekleri, töresini yansıtan oyunlar sergilendi. BOFAD Yönetim kurulu üyesi Ercan Ayvazoğlu, Bodrum'da sayıları 100'ü aşan folklorcüyü bir çatı altında topladıklarını, yerel ve ulusal bazda gelenek ve görenekleri tanıttıklarını bildirdi.

Yaşar ANTER

Fethiye’ye körler derneği

ALTI Nokta Körler Derneği Fethiye'de şube açtı. Belediye İşhanı'nın 3'ncü katında hizmete giren derneğin açılış kurdelesini Kaymakam Cengizhan Aksoy kesti. Dernek Genel Başkan Yardıımcısı Avukat Fermani Kurtel, amaçlarının görme özürlülere eğitim, istihdam yaratmak olduğunu söyledi. Şube Başkanı Mehmet Üstün, Fethiye'deki görme özürlülerin sorunlarını çözmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Erdoğan CANKUŞ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!