Tahliye kararına sevinemedi

Güncelleme Tarihi:

Tahliye kararına sevinemedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2001 00:00

Haberin Devamı

İZMİR'de Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Polisevi önünde otomobiliyle aşırı hız yapınca yoldan çıkıp Ekrem ve Yadigar Varan’ın ölümüne, iki gencin de yaralanmasına neden olan Hülya Karamanlar, 5 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

KALAN cezasını karar kesinleştikten sonra çekmek üzere tahliye edilen ve yeniden cezaevine dönme olasılığı bulunan genç kız, son duruşmada özgür kalmasına sevinemedi. Kahramanlar, ‘‘Pişmanım, ne diyeceğimi bilemiyorum’’ dedi. 8. sayfada

Yargıç, Hülya Karamanlar'ı 5 yıl hapis 120 milyon lira ağır para cezasına mahkum etti, sürücü belgesini de bir yıl geri aldı.

İZMİR'de, iki kişinin ölümüne, iki gencin de yaralanmasına neden olan sürücü Hülya Karamanlar, 5 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Kalan cezasını karar kesinleştikten sonra çekmek üzere tahliye edilen ve yeniden cezaevine dönme olasılığı bulunan genç kız, özgür kalmasına sevinemedi.

MUSTAFA Kemal Sahil Bulvarı Polisevi önünde, otomobiliyle aşırı hız yapınca yoldan çıkıp üzerlerinde uçtuğu, İbrahim Ekrem Varan (62) ve eşi Yadigar Varan'ın (60) ölümüne, nişanlı gençler Hakan Özdil (24) ile Handan Büyüküstündağ'ın (19) yaralanmasına neden olan Hülya Karamanlar'ın (24) yargılandığı davaya devam edildi. 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenen ve 6 aydır cezaevinde bulunan Karamanlar, jandarmalar arasında duruşmaya getirildi.

İZMİR 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davada, savcı, bilirkişinin 8'de 8 oranında kusurlu bulduğu sanığın cezalandırılmasını, ancak cezaevinde kaldığı süre gözönüne alınarak tahliyesini istedi. Avukatı Ayşen Erdoğan raporda direksiyon kontrolünü yitirdiğinin belirtildiğini, ancak nedeni konusunda açıklık bulunmadığını ileri sürdü. Varan ailesinin mahkeme kanalıyla istediği 30 milyar liralık tazminatı da Karamanlar'ın çalıştığı firmanın ödeyeceği kaydedildi.

ÖNCEKİ ifadesinde hızlı gitmediğini, yolun ıslak olmasından dolayı fren yaptığında aracın kaydığını öne süren tıbbi ilaç temsilcisi Karamanlar savunmasında son sözü sorulduğunda, ‘‘Pişmanım, ne diyeceğimi bilemiyorum’’ dedi. Yargıç, Karamanlar'ı 5 yıl hapis 120 milyon lira ağır para cezasına mahkum edip sürücü belgesini 1 yıl geri aldı. Kalan cezasını karar kesinleştikten sonra çekmek üzere tahliye etti. Yargıtay'ın verilen cezayı onaylaması halinde, 1.5 yıl daha cezaevinde kalacak olan Karamanlar, tahliye edilmesine sevinemedi.

Nasıl oldu

GEÇTİĞİMİZ 9 Temmuz'da Konak'tan Güzelyalı'ya giderken aşırı hız yapan Hülya Karamanlar, yönetimindeki 34 YM 6826 plakalı Toyota Corolla marka otomobilin kontrolünü yitirmişti. Deniz kıyısındaki koşu yolunun kenarında oturan emekli astsubay İbrahim Ekrem Varan, eşi Yadigar Varan ve nişanlı çift Hakan Özdil ile Handan Büyüküstündağ'a çarpmıştı. Varan çifti olay yerinde can verirken, nişanlı gençler hafif yaralı olarak kurtulmuştu. Takla atıp, deniz kenarındaki beton bariyere çarparak duran otomobilde, kendisi de sağ kol ve sol bacağından yaralanan Karamanlar, tedavinin ardından tutuklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!