Taciz davasında rektor tanık

Güncelleme Tarihi:

Taciz davasında rektor tanık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2010 00:00

Sumsun’a atanan Cumhuriyet Savcısı Murat Gök hakkında açılan taciz davasında Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan tanık olarak dinlendi.

Haberin Devamı

SAMSUN’a atanan eski özel yetkili İzmir Cumhuriyet Savcısı Murat Gök hakkında açılan taciz davasına Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Karşıyaka’daki duruşmaya sanık Gök, avukatları temsil etti. Duruşmaya, avukatı davadan çekilen şikayetçi Ü.E.İ. de katıldı.

İlişki iddialarını reddetti

“Zincirleme şekilde cinsel tacizde bulunmak” suçundan 3.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşmalarında avukatı aracılığıyla savunma yapan Murat Gök, eski öğretim görevlisi Ü.E.İ.’nin sık sık kendisini makamında ziyaret ettiğini belirtti. Gök, şikayetçiyle duygusal yakınlaştıklarını, ciddi bir beraberlik içindeyken yaşanan bazı sorunlardan dolayı aralarının açıldığını ve bir daha görüşmediklerini iddia etti. Ü.E.İ. ise avukatları aracılığıyla gönül ilişkisi iddialarını reddetti.

Son duruşmada Gök’ün talebi üzerine Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan tanık olarak dinlendi, şunları söyledi:

Duruşma ertelendi

 “Savcı Murat Gök’ü şahsen tanımam. Şikayetçi ise üniversitemizde öğretim görevlisi olarak çalışmaktaydı. Sanık Murak Gök’ün, üniversitemizde konferans verme isteği sekreterlik vasıtasıyla bana iletildi. Sanığın bu isteği kimin aracılığıyla yaptığını bilmiyorum. Biz de değerlendirme sonucunda sanığın üniversitede konferans vermesini uygun görmedik. Benim bunun dışında sanık ve şikayetçi arasında meydana gelen olaylara yönelik herhangi bir görgüm ya da bilgim yoktur. Aralarındaki yakınlık ilişkisini bilmem.”  Murat Gök’ün uzun süre korumalığını yapan polis memuru Ertuğrul Ayar ise, şikayetçi Ü.E.İ.’nin sık sık savcıyı ziyarete geldiğini, her seferinde yaklaşık 20 dakika kaldığını ama nedenini bilmediğini söyledi. Duruşma diğer koruma polisini dinlenmesi için ertelendi.

Ne olmuştu

Haberin Devamı

Özel yetkili cumhuriyet savcısıyken babasını bir soruşturma nedeniyle tutuklatan Gök’ün kendisini SMS mesajlarıyla taciz ettiğini öne süren Ü.E.İ. olayın duyulmasının ardından öğretim görevlisi olarak çalıştığı üniversiteden istifa etti. Gök ise Ü.E.İ. ile bir süre ilişki yaşadıklarını, belirterek, “Başka birisiyle tam evleneceğim sırada, hakime rüşvet iddiasıyla hakkında dava açıp tutuklanmasına yol açtığım Tarcan Ülük’ün avukatlığını üstlendiği bu hanımın davranışını takdirlerinize bırakıyorum” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!